Voi m-ați creat

Intrebare: Tu spui deseori ca Creatorul nu exista si, pe de alta parte, de cele mai multe ori, spui ca numai Creatorul exista, ca “Nu este nimeni in afara de El” (Deuteronomul 4:35). Cum este posibil sa intelegem asta? Exista sau nu Creatorul?

Raspuns: Creatorul nu exista de unul singur.

Creatorul este ceea ce o persoana creaza din dorintelele, intentiile si actiunile altruiste. La nivelul la care el construieste acele dorinte, intentii si actiuni impreuna cu prietenii sai, aceasta reveleaza Creatorul.

Lumina Superioara amorfa, care este numita “Esenta Sa”, exista tot timpul in jurul nostru. Nu este tangibila, nu are o forma, nu este “imbracata” in nimic si este imposibil de dobandit. Insa, Creatorul este ceva ce o persoana absoarbe prin “senzorii” sai, prin caracteristicile sale spirituale, pe care le creaza printr-o alianta cu prietenii sai.

Deci nu este nicio divinitate. Despre Creator este spus “Voi m-ati creat.

Sunt 2% atei si 98% credinciosi in lume, insa divinitatea imaginata de acei credinciosi nu exista, mai degraba exista prin ceea ce este dobandit in sentimentele noastre corectate, iar asta se numeste “Creator” (Boreh), din cuvintele “Bo” (vino) si “Reh” (vezi). La nivelul in care o persoana abordeaza caracteristicile Creatorului si sa-L simta, la nivelul acela acesta Il dobandeste pe El si pentru el acesta va fi Creatorul. Intelepciunea Cabala ne invata cum sa il dobandim.

Din lectia de Cabala in limba rusa 8/7/16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed