Vom face pentru a auzi!

527.03Calea de la o persoană din această lume până la starea care este egală cu Creatorul este împărțită în multe grade și stări prin care trebuie să ne înălțăm. Adică, fiecare persoană trebuie să-și corecteze calitățile interioare până când se transformă dintr-o persoană obișnuită într-una care este asemănătoare Creatorului. Întreaga cale poate fi împărțită în etape, la fel cum traseele fizice sunt împărțite în kilometri pe parcurs. Există 613 porunci în Tora, afirmații pe care trebuie să le experimentăm. Poruncile se mai numesc si sfaturi, care trebuie împlinite pentru a ne asemana din ce in ce mai mult cu Creatorul, şi cu ajutorul lor, pana la adeziunea completa cu El.

Porunca înseamnă și sfat, deoarece în fiecare astfel de apel al Creatorului către noi există o pregătire pentru atingere, care se numește posterioară, precum și realizarea în sine, care se numește față. Creatorul ne oferă un fel de acțiune. Dacă o împlinim, atunci în conformitate cu aceasta vom primi un fel de înălțare spirituală și noi calități vor fi dezvăluite în noi și astfel vom face un pas către Creator.

Efectuarea acțiunii în sine este considerată posterior; adică în acest moment încă nu înțelegem nimic și nu primim nimic, dar când terminăm acțiunea, dezvăluim o anumită calitate, gradul următor, o nouă stare a Creatorului, iar aceasta se numește Faţă.

De aceea este scris în Tora: „Vom face și vom auzi!” Acestea sunt două stări. Când facem unele acțiuni exact așa cum este scris, dezvăluim în noi înșine capacitatea de a auzi și de a ne ridica la nivelul următor.

În total sunt 613 astfel de grade. Sunt 613 grade pregătitoare care ne duc la un nou nivel. Și există și partea laterală a feței când, după pregătire începem să auzim și să înțelegem ceea ce se spune și să dezvăluim ceva nou. Acesta este modul în care dobândim sensul acestor porunci, sensul acestor instrucțiuni.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala 3/4/23, „Introducere la Cartea Zohar”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: