“Vor avea incendiile din Amazon, un efect semnificativ asupra schimbării climatice?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora:  Vor avea incendiile din Amazon, un efect semnificativ asupra schimbării climatice?

Incendiile din Amazon nu vor avea un efect semnificativ asupra schimbărilor climatice. Ca să înțelegem dacă natura va acționa asupra noastră, îndreptându-ne pozitiv sau negativ către viitor, trebuie să înțelegem cum influențăm noi natura și cum reacționează natura la influența noastră.

Contrar opiniei că influențăm natura prin acțiunile noastre externe asupra naturii însăși, cum ar fi deșeurile și poluarea pe care le provocăm mediului nostru, conform înțelepciunii Cabala, astfel de acțiuni nu sunt cele care duc la tot felul de dezastre naturale și crize.

Ceea ce duce la dezastre naturale și crize este doar la nivel uman, în legăturile dintre noi. La nivelul gândurilor, atitudinilor și comportamentelor noastre unul față de celălalt, provocăm efecte în întreaga societate umană și natură, iar natura reacționează la noi în funcție de modul în care ne raportăm unul la celălalt.

Dacă relaţionăm pozitiv între noi, urmărind să ne conectăm pozitiv unul la celălalt, atunci vom experimenta reacții pozitive din natură. Dacă ne raportăm negativ unul la celălalt, urmărind să ne rănim și să ne exploatăm reciproc, în beneficiul personal, atunci vom experimenta reacții negative din natură. Aceasta este ceea ce experimentăm în prezent.

Natura este organizată în conformitate cu cele patru niveluri: mineral, vegetal, animal și uman.

Dacă amânăm corectarea noastră în a stabili conexiuni pozitive între noi, începând de la a nu ne face rău reciproc, la a îmbunătăți la nesfârșit conexiunile noastre, atunci vom experimenta de la natură, efecte din ce în ce mai negative asupra noastră.

De exemplu:

  • Dacă nu reușim să ne corectăm relațiile la nivel mineral, care deocamdată pot fi interpretate că nu lucrăm la ura față de alții, care iese la suprafață în noi, vor exista perturbări ale naturii la nivel mineral, cum ar fi cutremurele și erupțiile vulcanice.
  • La fel, dacă nu reușim să ne corectăm relațiile la nivel vegetal, ceea ce poate fi interpretat ca nereușind să ne oprim din a face rău altora, atunci vor exista probleme la nivel vegetal, cum ar fi focurile.
  • Dacă nu reușim să ne corectăm la nivel animal, adică ne permitem să alunecăm în războaie și conflicte, atunci vom avea probleme la nivelul animalelor, cum ar fi extincția anumitor specii, precum și reapariţia bolilor trecute și apariţia unor noi
  • Reacția pozitivă sau negativă a naturii față de noi depinde de cât de mult activăm capacitatea noastră umană, capacitatea de a ne conecta între noi, deasupra înclinaţiilor noastre egoiste separatoare.

În consecință, când vedem sistemul complet al unei persoane ca o lume mică și lumea ca mediul nostru înconjurător, atunci vom vedea nivelul de integrare pe care noi, oamenii, trebuie să-l avem cu lumea – că atitudinile noastre, unii față de ceilalţi, trebuie să treacă la o actualizare: să devenim grijulii și conectați pozitiv, ca un înlocuitor al actualului egoism antagonist, care crește în noi și ne divizează din ce în ce mai mult.

Apoi, conform integrării nivelurilor mineral, vegetal, animal și uman în noi şi între noi, cu mediul și cu sistemul complet al naturii care ne înconjoară, vom experimenta fie armonie, dacă realizăm conexiuni umane pozitive, fie crize și lovituri dacă nu o facem.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: