„Vor avea loc mai des valuri de frig?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Vor avea loc mai des valuri de frig?

Aceasta este într-adevăr o întrebare după ce recentul val de frig din America a lăsat milioane de oameni fără electricitate și mii de zboruri anulate.

Pe măsură ce clima se îndreaptă spre extreme mai mari la nivel global, cum putem face față cel mai bine crizelor climatice viitoare?

Răspunsul scurt este că nu ne putem ocupa de ele decât dacă avem grijă de echilibrul interior al naturii.

Trăim într-un sistem strâns închis și interdependent, în care totul se întoarce la noi. În timp ce trăim într-un astfel de sistem, trebuie să reconsiderăm ceea ce ne dorim și gândim și cum ne tratăm unii pe alții, deoarece conexiunile noastre umane sunt  influența principală asupra modului în care natura ne răspunde.

Este obișnuit să credem că schimbările de climă depind de factori din afara noastră – fie că este vorba de echilibrul dintre căldură și frig din mediu, fie de efectele diferitelor tipuri de poluare pe care le emitem – pentru că ne lipsește o imagine completă a modului în care atitudinea noastră față de ceilalţi aduce cele mai puternice răspunsuri din partea naturii față de noi.

Nicio creatură nu distorsionează natura așa cum o facem noi oamenii. Și nu este vorba doar de a trece la surse de energie regenerabilă, mașini electrice și altele asemenea, ci este o chestiune care ţine de modul în care relaționăm unii cu alții.

Dacă dorim cu adevărat să asistăm la un echilibru mai mare în natură și să nu avem de a face cu tot felul de valuri de frig și alte dezastre naturale, atunci în mod similar cu modul în care avem contoare de electricitate, apă și gaz în casele noastre, ar trebui să avem și contoare care contorizează cât de mult rău emitem în lume prin atitudinea noastră negativă unul față de celălalt. Ceea ce vreau să spun este că, dacă am putea simți măsura în care emitem forțe negative în lume, care ricoșează negativ înapoi către noi, atunci am dori să schimbăm acest motor negativ din noi. Am dori să o trecem la o unitate care face conexiunile noastre umane pozitive și care ne armonizează cu natura.

În termeni simpli, atunci când ne trezim dimineața, în primul rând ar trebui să ne gândim la ce trebuie să facem pentru ca toți oamenii să fie bine. Dezvoltarea unei astfel de atitudini nu este atât de simplă, dar va trebui să lucrăm serios la ea pe măsură ce ne îndreptăm spre viitor. O viață cu lovituri crescânde din partea naturii sau o viață plină de pace și armonie depinde de măsura în care influențăm o schimbare a atitudinii noastre unul față de celălalt – de la negativ la pozitiv.

Bazat pe videoclipul „Atitudinea ta negativă față de oameni provoacă crize climatice mai mult decât orice altceva despre care tu crezi că o face” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: