Vremea pentru doi Mesia

Mesia Beb Yosef este o stare spirituala  pe care marele Cabalist Ari a introdus-o in sufletul colectiv spart, numit “Adam dupa pacat”, care include intreage uminitate.

Prin corectiile sale, Ari l-a adus la o stare speciala care a pregatit toate sufletele individuale, parti ale sufletului colectiv Adam, pentru posibilitatea de restaurare a conexiunii corect prin ajutorul metodei Cabala.

De aceea, incepand cu vremea lui Ari (secolul 16) si mai departe, este permis studiul si utilizarea intelepciunii Cabalei pentru a conecta sufletele umane pentru a construi cel de al treilea Templu.

Umanitatea trebuie sa construiasca o legatura prin care toate sufletele se combina corect: aceia care, impreuna cu Avraam, Moise si Yehoshua, au trecut prin toate starile decaderii, a corectiilor si a urcarilor in Primul si la al Doilea Templu; dar si cei care au parasit sistemul deja in Babilonul antic.

In felul acesta, cand mixarea sufletelor atinge rezultatul corect, fiecare persoana obtine posibilitatea studierii intelepciunii Cabalei, cat sa se corecteze si sa se angajeze in construirea sufletului colectiv in acelasi fel in care construim un puzzle.

Dupa Ari, marele sau urmas, Baal Shem Tov si discipolii sai, au fost in aceeasi stare. Au facut tot posibilul de a corecta partea evreieasca a umanitatii, sau macar partea ce mai tarziu a fost numita “Hasidism”, pentru ca primul nivel pe care toata lumea trebuie sa il atinga intai este Hesed.

Pentru acest scop a fost necesar ridicarea deasupra ego-ului, in asa fel incat ego-ul sa nu guverneze persoana, ci ca persoana sa guverneze peste ego, de la inaltimea de la care s-a ridicat deasupra sa.

Acesta este motivul pentru care sunt doi Mesia. Primul este Mesia Ben Yosef (nivelul Yesod) iar misiunea sa a fost ridicarea umanitatii la nivelul de daruire de dragul daruirii, calitatea Bina, calitatea Hasidism. Yosef este cel drept (Tzadik) care nu lucreaza cu calitatile egoiste, ci le corecteaza doar pe cele altruiste. Cu ajutorul lui nu atingem iubirea, ci legatura corecta intre noi fara integrarea reciproca.

Al doilea Mesia este Messiah ben David (nivelul Malchut), care ne permite sa ne corectam cele mai egoiste dorinte în a primi de dragul daruirii, asta fiind defapt atingerea iubirii, adeziunea cu toti ceilalti si cu Creatorul. Trebuie sa fim deja in aceasta stare. Totusi, pentru a o atinge deplin, multe mai sunt de facut.

Din emisiunea de pe KAB TV “Secretele Cartii Eterne”, 9/14/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: