“De ce o bombă nucleară iraniană se presupune că este mai periculoasă decât una americană, israeliană sau franceză?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: De ce o bombă nucleară iraniană se presupune că este mai periculoasă decât una americană, israeliană sau franceză?

Desigur, toate guvernele sunt egoiste și urmăresc propriul profit. Cu toate acestea, diferența este că, spre deosebire de Iran, niciuna dintre celelalte țări nu fac o problemă politică și guvernamentală din învățarea poporului să-i omoare pe alții.

Dacă privim la educația care are loc în această țară, ce sunt învățați oamenii de acolo? Ei sunt învățați să-i omoare pe alții și să conducă asupra altora. Acesta este motivul pentru care armele pe care le produc sunt o amenințare pentru lume. Trebuie să argumentăm în funcție de modul în care tânăra generație este crescută, de ce aude, cu ce trebuie să se asemene și cum ar trebui să apară. Vom vedea apoi că în America, ei vorbesc totuși despre pace, în Israel vorbesc despre pace și, în general în lume, pacea universală este mai mult sau mai puțin un principiu călăuzitor, în timp ce un regim fundamentalist, precum cel iranian, discută cum să cucerească și să câștige stăpânirea lumii. Acesta este motivul pentru care armele din mâinile lor sunt foarte periculoase pentru bunăstarea lumii.

Sper că Iranul va înțelege că pacea și dezvoltarea mondială, inclusiv ale sale, depind de ceilalți și sper că își vor schimba calea și că lumea va ajunge de asemenea, la înțelegerea faptului că are nevoie să obțină conexiuni positive, de considerare reciprocă între toți oamenii și națiunile sale.

Îmi doresc, de asemenea, că vom crește cu toții în dezvoltarea noastră pentru a trăi într-o singură îmbrățișare, ca o mare familie globală, pentru că indiferent dacă vrem sau nu, mai ales în era noastră actuală, natura ne dezvăluie de la o zi la alta că suntem din ce în ce mai interdependenți la nivel global – ca o singură mare familie.

Să sperăm că într-o zi ne vom ridica în conștiința noastră pentru a experimenta conectivitatea noastră crescândă într-un mod iubitor și cu consideraţie, unde ne vom lua reciproc de mâini și vom începe să trăim împreună pentru binele umanității și al generațiilor sale viitoare.

Bazat pe emisiunea “ Întrebări și răspunsuri” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman pe 9 septembrie 2006. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed