Ynet: Nimeni nu „merită” asta

În coloana mea pe Ynet:

Nimeni nu „merită” asta

Creșterea terorismului musulman este un semn exterior care sugerează ca lumea este în afara echilibrului. Este important să înțelegem că cu cât continuă valurile de violență, popoarele lumii vor ridica un deget acuzator spre noi. Răspunsul se află în legăturile din interiorul poporul lui Israel care sunt gata să schimbe soarta întregii lumi în bine

Vineri 13, în Franța moneda a căzut – de data aceasta este un război ideologic, „Islamul împotriva lumii occidentale,”  scriu analistii. Și într-adevăr, toate simbolurile din vest au suferit unul după altul. Începând cu celebrul stadion de fotbal de la Paris, cafenelele si restaurantele la modă, și încheindu-se cu un club de rock popular. Harta uciderilor a fost elaborata pentru a confirma lovirea tuturor simbolurilor lumii libere.

Între timp, Israelul este obișnuit cu atacurile de zi cu zi; membrii familiei Litman (decedați), un tată și fiul său care au fost pe drum spre celebrarea pre-cununiei Sabatului au fost uciși de un terorist însetat de sânge. Ceilalți copii din familie au fost salvati printr-o minune.

Masacrul de la Paris a provocat reacții mixte în Israel. Pe de o parte suntem familiarizați cu viața de zi cu zi în Israel, cu oroarea, durerea pierderii și doliul, iar aceasta a stârnit în noi identificarea cu francezii. La urma urmei, știm strigătele triste, zonele publice cu lumânări, tinerii care se adună la memoriale improvizate.

În același timp, alte voci s-au auzit: „Faceți-le dreptate! În final, sa simtă ceea ce simțim noi. Acum ne înțeleg.” Unii au mers mai departe și s-au oferit să trimită transporturi de produse alimentare și de vin din Iudeea și Samaria. Da,  aceleași produse pe care UE a decis să le trimită cu doar câteva zile înainte.

În același timp, o speranță ascunsă s-a răspândit printre multe altele ca poate acum europenii „ne vor înțelege,” ca pe niște frați în vremuri de necaz … Dar să nu ne facem iluzii. Din păcate, cu cat mai mult Europa se simte atacata, cu atât mai mult va crește ura față de Israel.

Care este diferența dintre o acțiune terorista la Paris sau in Israel?

Valul de teroare din Paris este primul vestitor întunecat al noii situații în care intră lumea. În viitorul apropiat, presiunea încorporata congenital în cercurile musulmane extremiste va izbucni prin atacuri terifiante. Scopul: de a impune Islamul in întreaga lume, in Europa prima data.

Cartea Zohar a prezis aceste procese în urmă cu peste două mii de ani: „.. și, în viitor, copiii lui Ismael vor provoca mari războaie in lume” (Zohar pentru popor, Parshat VaYera). Chiar dacă la suprafață se pare că luptele sunt între diferite  confesiuni (musulmani sunniți, șiiți), de fapt toate denominațiile pleacă de la aceeași ideologie.

Creșterea terorismului musulman in lume este un semn exterior care indică în continuare o lume in dezechilibru.

Potrivit Cartii Zohar, noi toți suntem conectați într-o rețea unică. În situația actuală, forța care curge prin această rețea este o forță negativă, care ne trage într-un separatism extrem și ură. În schimb, forțele pozitive care vitalizează rețeaua de conexiuni între noi, unitatea, preocuparea și îngrijorarea reciprocă, sunt ascunse și nu  curg prin ea.

Crescând forță pozitivă în lume

Spre deosebire de națiunile lumii, care au fost create pe fundații naționale, națiunea Israel a fost fondata pe o bază ideologică. Acum 4000 de ani, în zilele patriarhului Avraam, temelia originală care ne-a conectat a fost altruismul. Caracterul națiunii și modul sau de agregare a dictat  un rol istoric pentru noi: să ne unim și sa injectam forțele pozitive, unificatoare, în rețeaua de conexiuni dintre toți locuitorii lumii.

Când ne uităm la abisul întunecat care se ridică în lume astăzi, misiunea care ne este impusă devine clară. O conexiune între noi este singura cale de a injecta bunătate în lume, de a fi o „lumină pentru neamuri.” Prin urmare, este singura forță care face posibilă atenuarea răului care este exprimat în prezent prin terorismul islamic. Conexiunea între oamenii lui Israel este capabila sa schimbe soarta întregii lumi în bine. Acesta este războiul ideologic real, care este în curs de desfășurare astăzi.

Este important pentru noi să înțelegem că cu cât lumea devine inundata de valuri de violență, popoarele lumii se vor întoarce către noi cu un deget acuzator. Rădăcina urii care a ars în ei timp  de 2000 de ani, provine de la un sentiment inexplicabil că noi suntem rădăcina răului de pe fața Pământului.

Atacurile din Paris și Israel sunt un apel de trezire pentru întreaga lume, și pentru noi. Pentru a preveni baia de sânge următoare, suntem obligați să ne conectam și sa transmitem forța pozitivă, forța de conectare, prin noi, care va contrabalansa forța negativă din lume. Din momentul din care vom începe să ne apropiem unul de altul, viețile noastre și cele ale lumii se vor schimba in bine. Decizia este în mâinile noastre.

Timpul Social Potrivit

Să ne obișnuim cu legătură dintre noi în viața de zi cu zi: la domiciliu, la locul de muncă, pe stradă, și chiar în supermarket. Pe autostrada, de exemplu, se poate da prioritate altora, nu să ne claxonăm unul pe altui, și imaginați-vă că copilul nostru favorit conduce mașina din fața noastră.

Să începem să ne uitam unul la altul favorabil, iar in momentul în care constatăm ca înclinația noastră rea ne atrage în competiție și exploatare în loc de prietenie și fraternitate, sa o prindem in flagrant și să o aducem la tăcere.

Primul pas este să recunoaștem natura egoista  care acționează in noi. După ce am efectuat o serie de exerciții simple, cum ar fi cele care vor fi detaliate în următoarele articole, vom vedea ca va avea loc o schimbare printre noi,în societatea israeliană și  atitudinea lumii față de noi se va schimba.

Din coloana Ynet 11/16/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: