Yom Kippur – Cererea pentru corecție

În procesul de dezvoltare spirituală este o stare specială numită Yom Kippur (de la cuvântul “kapara” – căință), care înseamnă corecția tuturor păcatelor pentru care cineva s-a căit și a cerut corecție. Până la urmă este clar că nu putem să corectăm nimic noi înșine, iar păcatele pe care le-am comis nu sunt deloc ale noastre deoarece Creatorul este cel care a creat înclinația rea care ne controlează și ne face să greșim.

Nu este greșeala noastră că suntem în egoismul care de fiecare dată ne forțează să ne gândim doar la noi înșine mai degrabă decât la alții sau la Creator. Așadar, atât păcatele cât și corecția lor nu sunt greșeală noastră sau meritul nostru deoarece Creatorul face totul. El a pregătit toate păcatele pentru noi și toate corecțiile pentru ele, în timp ce noi suntem între ele ca într-o menghină.

Treaba noastră este să atribuim totul Creatorului: atât păcatele cât și corecțiile. Noi doar conectăm păcatul cu corecția în măsura în care noi realizăm și simțim că ambele vin de la Creator și nu de la noi. Creatorul este deasupra transgresiunilor și a corecțiilor; este o forță superioară specială care este deasupra a tot.

Așadar, Yom Kippur este o zi specială de bucurie care ne permite să ne ridicăm chiar și mai sus deasupra creației și să ne conectăm cu forța superioară pentru a obține nivelul său. Toate păcatele, tot egoismul, făcute de Creator și corecțiile obținute mulțumită lui, sunt necesare pentru ca noi să înțelegem nivelul care este mai sus decât înclinațiile bune și rele, adică să înțelegem Creatorul care nu poate fi dobândit în niciun alt mod.

Creatorul este separat de toată creația și esența Lui poate fi dobândită doar în acest fel trecând prin toată dezbinarea noastră. Conectându-ne unul cu altul noi ne conectăm cu Creatorul.

Ne ridicăm deasupra păcatului, deasupra recompensei și pedepsei și facem aceste corecții doar pentru a ajunge la Creator care este separat de toată creația. Creatorul a pregătit toate aceste stări pentru noi ca să putem să Îl dobândim pe El – singurul, unicul.

Yom Kippur este simbolul principal al procesului de dobândire a forței superioare care este detașată de toată creația. Fără să ne unim și fără grija față de întregul Kli mondial, față de ajutorul reciproc, față de toată umanitatea, este imposibil de realizat chiar și cea mai mică revelație spirituală. Toate națiunile sunt destinate să se ridice deasupra egoismului lor individual și să se întoarcă la sistemul lui Adam HaRishon pentru a deveni o singură persoană, o singură dorință.

Yom Kippur este o stare spirituală în care o persoană revelează că păcatul lui este a crede că el a fost cel care a păcătuit și nu a realizat că totul vine de la Creator. Adică el nu a realizat că “Nu este nimeni în afară de El”.

A crezut că el a făcut totul el însuși și a evaluat gândurile și dorintele sale în interiorul egoismului său. Însă acum persoana vrea să corecteze greșelile sale și toate analizele impure care nu sunt conectate cu singura, unica și forță superioară unificată. Adică pentru ce se roagă și cere de la Creator.

Aceasta este esența Zilei Ispășirii; este ziua în care o persoană vrea să răscumpere și să corecteze toate stările și analizele pe care nu le-a putut atribui forței superioare. Toată munca noastră este în a atribui tot ce se întâmplă în lume forței superioare și în a ne considera pe noi a fi doar o creație 100% controlată de această forță.

Ascensiunea pe cele 125 de niveluri spirituale este identificarea noastră chiar și mai mult cu forța superioară până când ajungem la totala adeziune cu ea. Când corectăm pe deplin Kelim, pe care Creatorul intenționat le-a spart și ne ridicăm la nivelul Lui, atunci vom fi pregătiți să începem calea adevărată în înțelegerea și adeziunea cu Creatorul.

Dar acestea sunt misterele finalei corectări. Când noi realizăm asta toți împreună, toate creaturile care sunt acum în această lume și acelea care nu sunt aici, noi vom avansa mai departe și vom descoperi ce a pregătit Creatorul pentru noi după corecția generală.

Yom Kippur este atunci când revelăm că nu doar binele ci de asemenea și răul vine de la Creator, iar ele sunt de valoare egală. O persoană ar trebui să binecuvânteze pentru rău la fel ca pentru bine deoarece prin aceste două forțe omul dobândește adeziunea cu Creatorul.

Adeziunea cu forță superioară este singurul nostru scop comun; așadar, orice stări prin care trecem ar trebui să fie percepute ca o invitație de a adera. Nu contează ce simt sau ce se întâmplă în mintea, inima, corpul meu sau relațiile; îmi arată unde pot să măresc și să întăresc conexiunea mea cu forța superioară.

Sensul postului de Yom Kippur este că acționăm doar prin puterea credinței, nu prin puterea primirii.

Din lecția zilnică de Cabala 9/26/20, “Yom Kippur”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: