„Zdrobește capul șarpelui”

Tora, Deuteronomul, 13:11: Tot Israelul va auzi aceasta şi se va teme şi nu se vor mai apuca pe viitor să mai facă în mijlocul tău asemenea rău.

Atunci când toată lumea vede că acționezi într-un mod drastic, vor înțelege că este imposibil să acționeze în mod diferit și vor fi de acord cu acest lucru, deoarece Creatorul ar fi deja cu tine.

Și înainte de asta, toată lumea va țipa la tine și te va trage în diferite direcții, întrebând: „De ce ?! Nu poți să o faci! Ce este in neregula cu tine?!”

Ia o piatră și zdrobeste capul șarpelui. Apoi, toată lumea va spune imediat: „Așa e!” Ei vor descoperi ce ai făcut, ce ai corectat analizând aceste probleme și modul în care le-ai rezolvat.

Aceasta este ceea ce înseamnă „asculta și teme-te”: Frica de cum, răspicat și cu încăpățânare, te-ai dus și ai „zdrobit capul șarpelui”, în ciuda tuturor argumentelor tale rezonabile care izbucnesc din interior. Aceasta se numește „credință deasupra rațiunii”.

Toată lumea din jurul tău va blestema spunand: „Ce prostii” si tu insisti. De ce?! Nu există nici un răspuns. Știi doar un singur lucru: profesorii au acționat în acest fel, Creatorul cere acest lucru de la tine și tu-l înțelegi personal în acest fel, fără nici un amestec din afară.

Calea adevărului este cea mai dura, cea mai neplăcuta și, la prima vedere, cea mai prosteasca și nerezonabila.

La urma urmei, motivul  provine din nivelul material si aici trebuie să acționăm din nivelul superior.

Nivelul superior este credința deasupra rațiunii, adica sa urcăm împotriva mintii noastre.

Din emsiunea de pe KabTV  „Secretele din Cartea Eterna” 7/13/16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: