Zidul orașului și semnificația sa spirituală

419Întrebare: Când vorbim despre Ierusalim, nu putem decât să menționăm zidul orașului care îl înconjoară cu cele opt porți. Ce înseamnă aceasta din punct de vedere spiritual?

Răspuns: Zidul este ceea ce înconjoară orașul. A fost necesar să subliniem că în interiorul orașului există proprietăți speciale de dăruire: conexiune, iubire și reciprocitate.

Prin urmare, zidul înseamnă legătura dintre toate dorințele egoiste, care își asumă obligația de a fi interconectate altruist, spiritual asupra lor. Astfel, prezența zidului însemna că în interiorul orașului nu putea exista egoism. Altfel nu este un oraș.

Cât despre porți, de regulă ele se deschid și se închid astfel încât să poți accepta ceva sau este imposibil să-l ți în tine și trebuie să-l dai afară din oraș.

În limba Cabalei, aceasta poate fi reprezentată ca un ecran (Masach). Dacă lucrezi de dragul dăruirii, atunci lasă lumina plăcerii Creatorului să pătrundă în dorințele tale. Dacă nu, atunci porțile sunt închise.

Comentariu: Este interesant că una dintre porțile din zidul orașului Ierusalim a fost zidită. Ei spun că se vor deschide în viitor.

Răspunsul meu: Aceasta este Poarta Mesia.

KabTV „Stării spirituale” 22/02/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: