“Zilei Drepturilor Omului îi lipsește cel mai important drept” (Times of Israel)

Michael Laitman, pe The Times of Israel: “Zilei Drepturilor Omului îi lipsește cel mai important drept

În fiecare decembrie în mass-media se vorbește mult despre drepturile omului, deoarece Ziua Drepturilor Omului este sărbătorită de comunitatea internațională pe 10 decembrie. Ziua Drepturilor Omului comemorează ziua din 1948 în care Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat Declarația Universală a Drepturilor Omului.

Declarația stabilește o gamă largă de drepturi și libertăți fundamentale la care toți avem dreptul, cum ar fi dreptul la libertate, egalitate, demnitate, siguranță personală, educație și muncă. Din păcate, există un drept fundamental la care toți avem dreptul dar niciunul dintre noi nu îl are, pentru că nu-l conștientizăm. Cu toate acestea, fără el nu vom avea niciunul dintre celelalte drepturi.

Chestiunea este că un fapt fundamental determină totul în viața noastră: suntem cu toții conectați unii cu alții și dependenți unul de celălalt. Din moment ce nu știm sau nu vrem să știm asta, încălcăm drepturile celuilalt în stânga și în dreapta, fără să ne dăm seama că făcând acest lucru corupem însăși țesătura care ne susține și ne hrănește. Prin urmare, dreptul nostru cel mai de bază, care este în aceeaşi măsură datoria noastră, este să simțim că suntem salvarea unii pentru alții.

Fie că ne place sau nu, suntem cu toții împreună. Legea generală a naturii este „Unul pentru toți și toți pentru unul” și este inevitabil. Cu cât ne dăm seama mai devreme de acest lucru, cu atât mai repede vom începe să trăim în consecință.

Nu ne exploatăm copiii și nu îi lipsim de nevoile de bază. Dimpotrivă, încercăm să le oferim tot ce au nevoie și apoi ceva mai mult, pentru că îi simțim ca niște extensii ale noastre.

La fel, dacă am simți că toți cei din jurul nostru sunt și ei o prelungire a noastră, pentru că acesta este adevărul nu i-am exploata.

În acest moment, trebuie să luptăm pentru cei folosiți și abuzați în întreaga lume tocmai pentru că ne simțim deconectați de ceilalți. Până nu rezolvăm acest sentiment de deconectare, nu vom eradica exploatarea, iar lupta pentru drepturile omului va fi zadarnică și inutilă. În orice caz, vor beneficia doar cei care câștigă faimă și avere prezentându-se drept campioni ai săracilor, când de fapt profită pe spatele lor chinuit.

Deoarece realizarea dependenței noastre reciproce este esențială pentru remedierea bolilor societății umane, insist întotdeauna că educația pentru conexiune este cea mai importantă și urgentă inițiativă pe care trebuie să o luăm. Trebuie să vină înainte de orice altceva pentru că iarăși, dacă știm că suntem dependenți unul de celălalt, nu ne vom răni unii pe alții și drepturile omului nu vor fi abuzate nicăieri.

În schimb, dacă nu suntem conștienți de interdependența noastră, vom găsi întotdeauna modalități de a ne exploata unii pe alții și chiar și organizațiile care pretind să lupte pentru săraci își vor perpetua de fapt mizeria pentru a-și crește propria bogăție și putere.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: