Zilele teribile ale începutului de an

610.1Începutul anului (Rosh HaShanah)) este numit “zile teribile” pentru că trecem prin schimbări foarte drastice. Lucrăm împotriva marii, groaznicei și veritabilei dorințe egoiste cu ajutorul marii și teribilei forțe a Creatorului.

Acesta este începutul corectării în punctul său inițial, unde dorința de a primi și dorința de a dărui se întâlnesc, iar acești doi poli opuși încep să se unească în opoziția lor.

În timpul Rosh HaShanah, o persoană se examinează pe sine și vede că este plină de păcate și trebuie să se corecteze pentru a se apropia de Creator. Prin urmare, el decide că trebuie să facă pași către Creator. Dar el înțelege că se poate apropia de Creator numai atunci când își corectează inima și construiește structura Malchut în el, care va fi similară cu calitatea Creatorului, Keter, dăruire și iubire.

El poate face asta doar prin conexiune cu prietenii; altfel nu-și va putea schimba inima. El trebuie să-și conecteze inima de prietenii săi și să se miște cu inimile lor în așa măsură încât toți să devină o singură inimă. Apoi, în această inimă unică, el va putea simți atitudinea Creatorului față de ei.

Este de preferat ca să fie zece oameni, nici mai mult, nici mai puțin, în conformitate cu structura generală creată inițial de Creator. Până la urmă, formele de relații dintre Creator și ființele create suferă zece metamorfoze până ajung la calitatea ființei create din calitatea Creatorului.

Cu cât ne conectăm inimile mai puternic într-o singură inimă, cu atât mai mult îi dăm Creatorului un loc să guverneze. Îi cerem Creatorului să fie Rege peste noi în această casă sfântă pe care am construit-o pentru El, în Templul măreției Sale. Ne dorim să devină un loc de dăruire, unde Creatorul va locui și va umple conexiunile dintre noi cu Sine. Vom încerca să îmbunătățim și să creștem această conexiune tot timpul, astfel încât Creatorul să se dezvăluie din ce în ce mai mult în noi.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala 9/21/22,“Rosh HaShanah

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: