Ziua independenței: Cum să fii independent

Sunt multe forme de independență în lumea nostră – economică, politică, socială, etc – dar acestea reprezintă o independență fictivă. Omul își caută toată viața independența dar, de fapt, este limitat în toate direcțiile și, acesta este motivul pentru care avem nevoie de o abordare diferită pentru ceea ce înseamnă a deveni independent.

Națiunea Israel poate fi independentă numai în interiorul statului Israel fiindcă, geografic, este pământul nostru. Dacă ne conectăm și ne unim pe pământul nostru când ni se permite de Providența Superioară să o facem, atunci, desigur, putem fi independenți aici și acum – cu adevărat independenți, nu fictiv.

Pe acest pământ, noi trebuie să fim un exemplu de adevărată independență pentru întreaga lume, fiindcă nu este nimic mai sublim decât această calitate care determină totul. La asta aspiră întreaga natură, la toate nivelurile. Chiar și natura egoistă a omului aspiră să fie eliberată de orice dependență fiindcă, altfel, se simte viciată.

Pentru acest motiv, de dragul egoului nostru, trebuie să găsim o cale prin care să ne simțim independenți. Rezultă că acest lucru poate fi obținut prin echilibrarea stării cele mai egoiste cu starea cea mai altruistă, astfel că ele, în cele din urmă, se vor conecta.

Am citit că trebuie să trăim în țara lui Israel, să dezvoltăm acest stat, să luptăm pentru el și astfel să ne protejăm independența. Am crezut că nu există altă cale pentru a ne elibera de dominația străină. Dar, cu cât mă dezvolt mai mult, ajung la concluzia că nu aceasta este calea de a deveni independent. Independența este de fapt obținută prin ridicarea deasupra micilor concepte locale de sionism, politici și toate celelalte. Scopul și misiunea noastră sunt universale. Sunt deasupra timpului și nu se raportează la noi personal, ci la întreaga omenire. Noi trebuie să o transpunem în realitate. Atunci, lumea va deveni cu adevărat independentă prin unirea cu Forța Superioară și obținerea nivelului următor de existență, nivelul uman.

Totul depinde de noi. Trebuie să ne descoperim independența peste toate obstacolele și să ne ridicăm deasupra lor. Atunci, lumea va primi ceea ce așteaptă. Independența este forța definitorie care ne trage și ne conduce. De aceea noi o simțim ca pe o necesitate atât în egoism cât și în altruism și ea se obține numai prin Creator.

Din KabTv: „Discuție despre Ziua Independenței” 2/04/ 2015

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed