Ziua memoriala Baal HaSulam

Baal HaSulam, Scrisoarea 39: “…Stiu ca inca de pe vremea lui Ari si pana in zilele noastre nu a fost nimeni care sa inteleaga metoda lui Ari in profunzimea ei. Si vad, de la inaltimea reincarnarii sufletului lui Ari, si nu a fost pentru faptele mele bune, ci din dorinta celui superior.

„Imi este ascuns chiar si mie de ce am fost ales de catre acest suflet minunat, pe care nimeni nu l-a mai meritat inca de la moartea lui Ari si pana acum. Dar nu mai pot spune nimic despre asta pentru ca nu este obiceiul meu sa vorbesc despre secrete miraculoase…”

Baal HaSulam nu a revelat secretele superioare nu pentru ca era impotriva regulilor, ci pentru ca pur si simplu nu avem aceasta posibilitate… Cu toate acestea, din lucrarile sale vedem cat speciala a fost aceasta persoana, incat ne-a fost trimis noua din ceruri. Acest sufet a fost destinat sa ne uneasca in sistemul superior. Nici macar nu stiu cum sa il numesc. Nu este o „persoana” si nu este o forta omeneasca. Nu este tipul de suflet care poate fi prezent printre noi si cu care am putea deveni asemanatori sau, sau de care sa ne apropiem.

Imi amintesc asta inca din timpul in care eram langa profesorul meu  Rabash in timpul vietii sale pe aceasta lume. Esti langa un corp fizic: mergi la sauna, la mare, te plimbi langa el, ai grija de el la spital dupa operatie, dar toate acestea sunt un corp. Totusi sufletul care este in interior este ceva complet separat de tine si tu nu il poti atinge in nici un fel, indiferent de ceea ce faci. Este intr-o alta dimensiune si acolo nu exista conectare intre el si corp.

Daca simt in felul asta langa Rabash, atunci imi este imposibil chiar sa imi imaginez cum s-a simtit el langa parintele sau, omul care a scris Talmud Eser Sefirot, Comentariul la  Zohar, si care a putut explica fiecare cuvant scris in cartile sfinte in limbaj cifrat sau legende in limbajul atingerii spirituale. Acesta pur si simplu nu a fost o persoana!

Ni s-a garantat o mare onoare de a putea macar sa ne raportam usor la revelatia sa, si in masura intelegerii noastre limitate, dorintelor necorectate si lipsei atingerii spirituale, sa incepem sa realizam metoda sa. Trebuie sa fim infinit recunoscatori pentru asta si sa fim constienti de acest privilegiu special care ne-a fost dat si pe care nici macar nu il intelegem inca – conectarea cu un astfel de suflet mare.

Este ca si cum un copil s-a nascut print prin mostenire si care se pare ca nu merita o astfel de onoare intr-o asa masura. In felul acesta ne-am nascut si noi si am meritat sa apartinem de sufletele speciale care au fost alese din toata umanitatea, care cel putin stiu ce li se intampla, care inteleg cauza si efectul, intregul proces, si tot ce se intampla in lume. Si datorita lor, nu ramanem orbi in mizerie.
Dintr-o disctutie la masa dedicata Zilei memoriale Baal HaSulam, 10/8/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed