Ziua Memorialului şi Ziua Independenţei

  1. De ce este Ziua Memorialului chiar înainte de Ziua Independenței (în Israel)? Totul decurge din rădăcinile superioare, iar în munca spirituală este imposibil să ajungi la conexiune cu forța bună, spirituală, fără să te ridici deasupra forței rele, depășind necazurile, problemele și împovărarea inimii. Avantajul luminii este atins numai deasupra întunericului. Dacă vrem să ne apropiem de adevăr, ar trebui să fim pregătiți pentru descoperirea întunericului, atunci: „și a fost seară„, a fost noapte și după aceea: „și a fost dimineață, într-o zi„.

Seara, noaptea, întunericul, cu toate atributele lor inerente, fac parte integrantă din zi. De aceea, Ziua Memorială vine în mod tradițional chiar înainte de Ziua Independenței Israelului. Ziua Independenței simbolizează venirea luminii și o mare corecție. Înainte de aceasta, trebuie să descoperim că suntem în întuneric, în mijlocul răului și al războiului și trebuie să luptăm și să câștigăm acest război, pentru a ajunge la Ziua Independenței.

Iubirea acoperă toate nelegiuirile„. Deoarece noi, ființele create, obținem totul numai din contraste, înainte de Ziua Independenței trebuie să existe Ziua Memorialului. Tot prin ceea ce am trecut, ne-a fost trimis în mod intenționat de Sus, iar toate suferințele își au scopul și explicația lor și, prin urmare, trebuie să ne referim la ele ca la ceva necesar.

Acum, dacă prin conexiunea noastră descoperim această necesitate, într-un mod pozitiv, noi chiar nu trebuie să suferim din pricina întunericului, necazurilor și nenorocirilor. Iar dacă suntem pregătiți pentru întuneric, ne grăbim și putem trece prin el, privindu-l ca o parte necesară a dezvoltării noastre, așa încât seara și dimineața să fie ca o zi, adică noaptea și întunericul vor fi incluse în zi, în lumină.

Cabaliștii înțeleg că tot ceea ce se întâmplă este o parte a procesului de dezvoltare, așa că o justifică ca fiind trimisă de forța superioară unică, care ne aduce bine, în orice stare. Iar dacă încercăm, vom descoperi că există numai bine și nu există niciun rău. Îngerul morții se va transforma într-un înger sfânt. Cu pregătirea corectă, putem trece prin toate dificultățile, cu înțelegere și în acord cu ele, deoarece în întuneric și în Lumină vom descoperi atitudinea bună a Creatorului față de noi.

Nu există zile de doliu și stări de durere, pentru că totul se conectează la sfârșitul corecției: tot întunericul, necazurile și nenorocirile, împreună cu Lumina care se deschide deasupra lor, devin unitate generală și iubire.

Dacă noi, înșine, chiar înainte ca problemele și necazurile să apară, căutăm deficiențele și dorințele sfărâmate, ca instrumente necesare pentru revelarea Creatorului, pentru a-I aduce mulțumire, ne vom bucura de faptul că răul a fost revelat. La urma urmei, răul ascuns există cu siguranță, ca urmare a spargerii totale și, prin urmare, ne bucurăm de toate deficiențele revelate și regretăm faptul că nu le-am dezvăluit pe toate.

Iar dacă dezvăluim răul, la lumina zilei, „întunericul strălucește ca lumina„, ceea ce înseamnă că nu există întuneric și că totul depinde de atitudinea mea. Dacă descopăr un dezacord între un prieten și mine, iar pentru a elimina acest dezacord ne conectăm deasupra lui, acoperindu-l cu iubire, atunci mă bucur de revelarea deficiențelor și nu într-o măsură mai mică decât de corectarea lor, fiindcă întreaga lucrare depinde de pregătirea corectă a grupului. ( Minutul 0:20)

Ziua Memorialului este o zi tristă. Cu toate acestea, din experiența trecută, amară, trebuie să înțelegem că ne putem pregăti pentru descoperirea răului, astfel încât să nu vedem răul! Răul va fi dezvăluit numai pe plan intern, ca o lipsă de conexiune și nu ca răul din această lume, războiul și ura dușmanilor. După cum este scris, „s-a uitat la el și l-a transformat într-o grămadă de oase” (Minutul 16:15)

Trebuie să înțelegem că dușmanii noștri au putere și că ne pot provoca multe necazuri. Într-adevăr, Creatorul lucrează prin ele, împingându-ne spre corectare. De aceea, va trebui să găsim o cale de corecție, iar asta va fi numai prin conexiunea noastră interioară, cu poporul Israel, prin care Lumina se va revărsa în lume.

Să încercăm să organizăm un „armistițiu” în statul Israel, pentru măcar o lună de zile: nu ne vom certa unul cu celălalt, nu ne vom urî unii pe alții ci, mai degrabă, vom încerca să ne apropiem unul de celălalt. Iubirea lui Israel ne va proteja de dușmani. Să încercăm să permitem acestei iubiri să domnească printre noi, să ne reamintim ce ne spuneau mamele noastre: „Fiți copii buni, nu vă mai bateți, fiți prieteni!

Să vedem ce se întâmplă după o lună după un astfel de experiment! Atunci ne va fi mai ușor să continuăm în acest fel, pentru că obiceiul va deveni a doua noastră natură. Să încercăm să vedem cum se va schimba atitudinea lumii față de Israel, cum vor crește acțiunile noastre pe piața bursieră, armata se va întări, copiii noștri vor deveni mai buni, numărul accidentelor pe drumuri și numărul divorțurilor vor scădea, adică totul va începe să se îmbunătățească. Să declarăm o lună de unitate și apoi să verificăm statisticile și, anume, ce se întâmplă cu oamenii din Israel, când nu se află într-un conflict intern. (Minutul 1:54:20)

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Kabbalah 5/7/19, Ziua Memorialului și Ziua Independenței

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: