Ziua Mulţumirii—Totul din interior

631.2Comentariu:  ONU și UNESCO adoră să creeze sărbători. Există o sărbătoare numită Ziua Internațională a Mulțumirii.

Ideea este că noi, spun ei, neglijăm să ne exprimăm recunoștința unul față de celălalt.

Cercetările psihologilor  sugerează că „beneficiile scrisorilor de mulțumire scrise de mână au fost subestimate. …

„În plus, cercetătorii au descoperit că gestul prosocial de exprimare a recunoștinței într-o notă scrisă de mână crește emoțiile pozitive și bunăstarea, atât pentru „cel care scrie” scrisorile, cât și pentru destinatarul aprecierii declarate.”

Aceste atacuri orale, spun susținătorii sărbătorilor, pot aduce căldură și folosesc o mulțime de cuvinte de genul acesta, care ne îndepărtează de stres, către toleranță, dar principalul lucru este că cuvintele de recunoștință ar trebui să fie sincere, din inimă.

Răspunsul meu:  Aceasta este o altă problemă. ONU nu va ajuta în privinţa asta.

Întrebare:  Ce părere aveți despre această sărbătoare – Ziua internațională a mulțumirii?

Răspuns: Tot ceea ce fac ONU și UNESCO este murdar în ochii mei; nimic din ceea ce au făcut nu a fost să aducă plăcere și bine oamenilor.

Ei fac acest lucru în principal pentru a pompa banii din buzunarele umanității în propriile lor buzunare. Bifează căsuţa.

Comentariu: Până şi cuvântul „mulțumesc” a devenit acum atât de lipsit de importanţă, transformat într-un „mulțumesc” egoist. Pentru ceea ce fac ei, tu spui: „mulțumesc”. Pentru politețe – spui: „mulțumesc” etc. etc.

Răspunsul meu: Nu există profunzime sau simțire în el.

Întrebare: Dar rădăcina cuvântului „mulțumesc” este în recunoștință. Îmi mulțumești. În principiu, ei spun că rădăcinile sunt destul de subtile. „Mulțumesc” vine de la „mântuiește-mă, Doamne”. „Mulțumesc” – de la „darul bunătății”. Chiar și în limba rusă, sună frumos; tocmai am încetat să ne gândim la asta.

Care este rădăcina acestei recunoștințe?

Răspuns:  Da, aceasta este recunoștință față de Creator. Apoi, probabil, a trecut la oameni, pentru a sublinia atitudinea ta amabilă față de ei, reacția la atitudinea lor față de tine.

Întrebare: Practic, îți mulțumesc pentru ceva egoist care mi s-a dat? Sau mai pot fi recunoscător pentru că mi s-a dat ocazia să ajut pe cineva, să fac ceva bun pentru cineva?

Răspuns:  Nu, este prea mult! Este imposibil să ceri astăzi unei persoane asta. Nu știu dacă a fost vreodată cazul umanității.

Cu toții ne dezvoltăm din egoism. Așadar, aș fi recunoscător că am avut ocazia să le fac bine celorlalți. Totul este din interior.

Întrebare: Când îi mulțumesc Creatorului, pentru ce Îi mulțumesc?

Răspuns:  Da, oamenii îi mulțumesc Creatorului pentru faptul că El le dă o plăcere egoistă, scapă de suferință, de boli și nimic altceva.

Dacă vorbim despre cabaliști, aceștia îi mulțumesc Creatorului pentru că le-a dat posibilitatea să fie ca El – Creatorul. Să fie Adam. „Adam” provine din cuvântul „Dome” – asemenea Creatorului. Atunci ei pot face bine. Dar astăzi este încă opusul.

Nu te gândești deloc la tine. În acest caz, te desprinzi de tine și te gândești doar la cum să acționezi bine față de oameni pentru a-i aduce la echivalența formei cu Creatorul.

Întrebare: Dumneavoastră Îi mulțumiti Creatorului că v-a dat această oportunitate?

Răspuns: Da.

Din emisiunea de pe KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 11.01.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: