“Inger” si “Demon” Parti ale luptei Creierului pentru suprematie in Interiorul nostru

Stiri (  din The Telegraph): Oamenii au “inger” si “demon” parti ale creierului care sunt intr-o constanta batalie pentru controlul lor personal, studiul a aratat. Aria “inger” este puternica in indivizii cu control personal bun dar mai putin pronuntat, cu vointa slaba…Sectiunea inger conduce persoana la  cantarirea consideratiilor abstracte ca “sanatos” impotriva dorintelor de baza ale partii demon cand pofteste la mancare bogata…. Aceia ai caror “ingeri” nu vorbesc destul de tare aleg mancarurile  mai gustoase, indiferent de valoarea lor nutritionala.
Dr. Antonio Rangel, de la Institutul de tTehnologie din California (Caltech),  a carui cercetare apare in jurnalul Science, a spus: “Din perspectiva neurostiintei moderne, intrebarea devine, ce este special referitor la circuitarea creierelor care poate excercita o comportare buna de autocontrol ? ”
Comentariul meu: De fapt, nu conteaza ce este special in legatura cu aceasta, pentru ca noi nu putem schimba creierul. Creierul este doar un mecanism de executie  care este activat printr-o decizie prioritara pe care o ia cineva: cineva stabileste scopul pe care il intentioneaza pentru ceva si cat de important este acest scop. Si cel de-al doilea deja depinde de libera alegere a fiecaruia : daca el doreste sa se plaseze pe sine insusi sub influenta societatii care va restructura prioritatile sale.
Acesta este modul cum noi am fost creati in scopul de a fi capabili sa descoperim nevoia care ne inconjoara pe noi insine cu mediul corect si sa contruim o conexiune completa unul cu celalalt. Acest drum-sub influenta celorlalti – poate sa salveze pe cineva insusi de rele decizii si comportamente, si prin urmare , de la suferinta.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: