Am venit, dar nu era nimeni!

Daca oamenii nu sunt uniti unii cu altii, atunci Creatorul nu ii vede. Este ca si cum ei nu ar exista, chiar daca este vorba despre intreaga umanitate.

Creatorul nu vede fiecare persoana in parte, separata de ceilalti. El vede doar conexiunile dintre oameni, si El tine cont doar de cantitatea si forta acestor conexiuni. De aceea Creatorul a spus: Am venit, dar nu era nimeni!

Acelasi lucru este adevarat si in ceea ce ne priveste: Deciziile noastre nu apar in neuronii prezenti in creier, ci din conexiunile dintre neuroni, in sinapse (sinapsa fiind locul unde doi neuroni sunt in contact).

Exact acest contact, conexiunile, si lanturile de conexiuni din creierul nostru constituie baza gandirii noastre, fiinta umana din noi. Adica, esenta unei persoane nu este prezenta in actualele elemente ale sistemului, ci in conexiunile dintre elemente.

Totusi, rezultatul acestor conexiuni este gasit in alta parte: Nu este prezent in materie, ci mai presus de aceasta. Este la un nivel mult mai inalt al realitatii.

Din partea 1 Lectia zilnica de Kabbalah01.07.10, Articolul Astazi voi toti, stati in picioare

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: