Atunci cand te abandonezi, castigi Infinitul

Intrebare: In lumea nostra, oamenii se urasc, se iubesc, isi dau cadouri sau se omoara unul pe celalalt. Ce se intampla in lumea sufletelor?

Raspuns: Sufletele au numai un singur obiectiv: sa se uneasca pana cand vor obtine adeziunea totala, la fel cum picaturile de apa separate se aduna intr-o singura picatura. Este imposibil sa faci diferenta intre ele si se formeaza o noua esenta – daruirea reciproca.

Lumea materiala este partea a dorintei sparte care devine corectata numai la corectia finala. Intre timp, noi relevam iubirea deasupra ei.

Atunci cand exista iubire, orice persoana isi pierde senzatia de sine. Devine inclusa in altii fara margini, unificandu-se complet. Totusi, ura anterioara isi conserva calitatile sale negative.

Este similar cu paradoxul din fizica cuantica, unde o particula poate fi in doua locuri simultan. Asta nu pentru ca se misca dintr-un loc in altul cu o viteza infinita, ci se afla in doua locuri in acelasi timp, chiar daca este doar o singura particula! Cum se poate asta!?

Pana la urma vom descoperi ca de fapt nu exista decat o singura particula peste tot, in intregul univers, si ca ea se afla simultam peste tot. Daca acceptam faptul ca nu exista nicio viteza si ca o particula poate fi prezenta in doua locuri, atunci putem accepta si faptul ca se poate afla intr-un numar infinit de locuri.

Pe langa asta, nu are nicio forma pentru ca forma particulei depinde de locul in care o descoperim. Reiese faptul ca nu exista nimic in afara de un singur punct, pe care Creatorul l-a creat din absenta (Yesh Mi Ein) si restul deriva din el!

De aceea, cu cat ne apropiem de spiritualitate, cu atat vom vedea ca nu exista o alta cale de a vorbi despre spiritualitatea decat prin limbajul cartilor Cabaliste.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala Lesson 26.09.10, 600,000 de suflete

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed