Cea mai grea si cea mai usoara stiinta

Este spus ca, Creatorul a creat doar dorinta de placere. Aceasta dorinta corpul, dezvolta si produce o minte sau cap in ea insasi pentru a ajuta la atingerea a ceea ce este dorit. Intreaga minte sau cap lucreaza pentru dorinta de placere, corpul. Daca dorinta sau corpul are nevoie de ceva, atunci mintea sau capul incepe sa actioneze pentru a atinge lucrul dorit. Daca, corpul nu are nevoie de nimic, atunci este ca si cum nu exista  minte sau cap. Astfel, prezenta mintii sau capului este definita de dimensiunea si nivelul dorintei.

Cand studiem Studiul celor Zece Sfirot incercand sa il intelegem mental, atunci noi incercam sa intelegem ceva care nu exista inca in dorinta noastra. Aceasta pentru ca Studiul celor Zece Sfirot vorbeste doar despre actiunile de daruire, care sunt deasupra dorintelor noastre egoiste. De aceea este imposibil sa intelegem intelesul actiunilor spirituale; capul (mintea) poate gandi doar la nivelul dorintelor corpului. El poate percepe doar dorinta pe care o intelege. Si daca ceva este absent in dorinta, atunci el nu este prezent nici in cap. In acest fel este construit materialul naturii, ca de altfel si cel spiritual. Corpul si capul se refera la un Partzuf sau o stare.

Asadar, daca vedeti o persoana care este foarte competenta in cunoasterea structurii Lumii Superioare, atunci fie el este deja in lumea spiritual, fie o studiaza pur mecanic, si nu de dragul corectarii dorintei. El poate sa studieze si sa stie multa teorie, asemeni Cabalistilor pe care Baal HaSulam i-a intalnit odata in Ierusalim.

Insa, este imposibil pentru o persoana care vine sa isi corecteze dorinta sa inteleaga structura Lumilor Superioare pana cand fenomenul despre care citeste in carte nu incepe sa fie revelat in dorinta sa, macar un pic. Cu aceasta initiala revelatie el va avea deja abilitatea de a-si aminti ceva, de a vorbi despre acest lucru, si sa il imagineze intr-un anume fel.

Deci, nu este un lucru rau daca o persoana studiaza o lunga perioada de timp si inca nu stie nimic. De fapt, acesta este un semn ca el avanseaza corect. Dorinta si mintea sa sunt conectate inpreuna, si mintea sa lucreaza doar in masura in care el si-a corectat dorinta. Aceasta este cea mai sanatoasa forma de dezvoltare.

Din partea 3 Lectia zilnica de Cabala, 02.08.10, Studiul celor Zece Sfirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed