Descoperind Sufletul

Din Stiri (Din Top.rbc.ru): Conform Profesorului Dimitrios Karussis, membru al Comitetului Executiv al Societatii Israeliene de Neuroimunologie si Seful Centrului de Scleroza multipla de la Spitalul Universitar Hadasah din Ierusalim, oamenii de stiinta pot sa identifice sufletul dintr-o fiinta umana, folosind tehnologia MRT (tomografia cu rezonanta magnetica).

Cercetarea a indicat ca studiul Kabbalah activeaza o parte din creier, pe care cercetatorii au numit-o aparatul de credinta. El impulsioneaza activitatea cerebrala si creste, in mod semnificativ rezistenta organismului la boli la care medicamentele moderne sunt neputincioase.

Comentariul meu: Cum putem descoperi sufletul? Depinde de ceea ce vrem sa descoperim. Daca aceasta este forta care activeaza un corp animal, atunci sigur este posibil. Atunci cand am fost student, cercetari despre greutatea corpului dupa moarte erau deja infaptuite in lume, pentru a gasi greutatea sufletului care chipurile traieste in corp.

Totul depinde de cum definim sufletul. Cateodata un barbat si o femeie se adreseaza unul celuilalt cu apelativul  sufletul meu pereche. Daca asa definesti sufletul, atunci poti sa-l cantaresti. Dar daca intelegem ca sufletul este o parte din Creatorul de Sus, forta daruirii, atunci, similar cu alte forte din lumea noastra, poate fi identificat numai prin rezultatele actiunilor noastre. Percepand forta daruirii in proprietatea daruirii (dorinta de a da, Kli), atunci noi vom releva Creatorul din noi si astfel il vom numi BoRe, din cuvintele BoVino (dobandit cu proprietatea ta de daruire) si ReVezi (descopera).

Nu exista Creator fara creatura. Nu putem spune nimic despre EL, deoarece El este in afara noastra, deoarece aceasta este esenta sau forma abstracta despre care nu putem discuta. Kabbalah fiind un pur experiment stiintific, ne interzice sa ne angajam in motive filozofice, asa cum Baal HaSulam a scris in Introducerea la Cartea Zohar, judecatorul nu are nimic decat ceea ce ochii lui pot vedea.

Ne trebuie materialul asupra caruia aceasta forta spirituala sa actioneze. Acest material, impreuna cu forta care actioneaza in el se va numi suflet. De ce? Pentru ca materialul insusi – o parte din Creatorul de Sus care poseda aceasi proprietate a daruirii –  va fi similar Creatorului.

Cum poate un om de stiinta sa descopere sufletul daca el exista in proprietatea daruirii? Ce fel de dispozitive poate folosi? Cum ii pot ajuta? Pentru a descoperi sufletul, o persoana trebuie sa aiba materialul care are proprietatea daruirii.

Acea poate fi doar o persoana care  a atins o asemnea corectie. Apoi, orice imbraca materialul se va numi Lumina sufletului. Kli insusi, dorinta, materialul care are proprietatea daruirii, se va numi corpul sufletului. Fara a poseda asemenea calitati, o persoana din aceasta lume este incapabila sa perceapa nici corpul sufletului nici Lumina lui.

Deci, daca denumim sufletul conform Kabbalah, ca parte a Creatorului de Sus, atunci oamenii de stiinta nu au cum sa se apropie de el. Cineva poate dobandi sufletul doar cu ajutorul Kabbalah.

Totul depinde de intentia noastra. Daca aspiram sa relevam spiritualitatea, Lumina va veni si ne va corecta materialul (dorinta), astfel incat va deveni daruire. Cand materialul va deveni similar Creatorului, va deveni acea partea Creatorului de Sus, sufletul se va ridica in noi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed