Kabbalah: Stiinta cea mai intima

Intrebare: Daca, Kabalistii doresc sa ne spuna noua despre Lumea Superioara, atunci de ce o descriu folosind cuvinte ale lumii noastre, inducandu-ne in confuzie?

Raspuns: Kabalistii comunica cu noi in limbajul ramurilor. Stiinta Kabbalah este scrisa pentru aceia care au un punct in inima, adica pentru oamenii care doresc sa descopere spiritualitatea, Lumea Superioara. Ei nu stiu ce inseamna asta, dar chiar si asa aspira catre ea.

Poti lua o carte de Kabbalah si o poti citi, ca si cand citesti ceva care exista in aceasta lume. Totusi in timp ce faci asta, incearca, constant sa-ti imaginezi ca tot ceea ce citesti exista in Lumea Superioara, sub forme de forte, proprietati, primire si daruire si nimic altceva. De aceea Baal HaSulam defineste fiecare cuvant din lumea noastra, prin furnizarea intelesului din Lumea Superioara.

Daca aspir sa vad aceasta imagine, atunci unde este ea? Nu este undeva in ceruri; este in mine. Asta este, o carte de Kabbalah vorbeste despre fortele mele interioare, despre lumea din mine. In general, cartile vorbesc numai despre mine; totul exista in mine: oamenii si animalele, soarele, luna si Partzufim spirituali.

Totusi, atunci cand imi imaginez toate astea in mine, trebuie, de asemenea, sa imi doresc ca Lumina sa vina si sa corecteze imaginea aceasta din mine, sa ma lase sa vad si sa simt aceste forte ale iubirii si daruirii. Imi doresc sa descopar nu numai aceasta daruire, dar si forta care guverneaza totul: Creatorul.

Pentru a dobandi asta, trebuie sa-mi imaginez ca oamenii din jurul meu, din aceasta lume, exista, de asemenea, in mine. Nu exista nimic altceva; doar fortele mele interioare. Incepe sa-ti imaginezi ca acum esti conectat cu toti acesti oameni, asta este, cu toate aceste forte din tine. Cand vei incepe sa lucrezi constant cu cartea, in acest fel, ea te va indrepta direct catre daruire. In acest fel vei trezi adevarata imagine si o vei trage mai aproape de tine. Asta se numeste atragerea Luminii care Reformeaza.

O carte de Kabbalah, nu numai ca ne ajuta sa descoperim ceea ce exista in fiecare dintre noi, dar ne si invata cum sa ne ascutim viziunea, astfel incat sa descoperim toate lumile, intregul univers si toate realitatile in interiorul nostru. Nu exista nimic in afara. De aceea Kabbalah se numeste o stiinta interioara.

Din partea a treia a Lectiei zilnice de Kabbalah 7.06.10, Introducere la Studiul celor zece Sfirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed