O realitate suplimentara, unde totul e pe dos

Intrebare: De ce ni se pare ca exista toata aceasta realitate materiala?

Raspunsul meu: Acum, pare ca aceasta lume materiala exista si ca exista un intreg oras in care locuiesc oameni. Asta e ceea ce vad acum. Insa Stiinta Kabbalah ne explica despre faptul ca ne aflam intr-o stare de somn si ca doar ne imaginam toate astea.

Nu trebuie sa o negam; trebuie doar sa dezvaluim o alta lume, suplimentara, mai interioara si mai autentica. Nu o construim de unii singuri, ci doar cerem ca ea sa ne fie dezvaluita de Forta Superioara, de forta daruirii. Aceasta forta functioneaza in realitate, pe langa forta primirii, care controleaza aceasta intreaga lume materiala, inclusiv toate moleculele, atomii si corpurile ei, la toate nivelurile – neinsufletit, vegetativ, insufletit si uman.

Acum, totul este activat de aceasta forta primitoare, egoista. Insa ni se spune ca “Exista si o forta a daruirii”. Asta nu se refera la daruirea egoista, pe care o cunoastem in aceasta lume si care e o forma deghizata de primire. Mai degraba, exista o alta calitate – una de daruire absoluta, precum si o alta realitate, in care totul este invers.

Toata aceasta realitate este inauntrul vostru, iar voi sunteti inauntrul ei. Actionati si locuiti in ea, si cu toate acestea, ea va este ascunsa.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: