Oare vor reusi vreodata savantii sa aduca la viata o piatra?

Intrebare: Ce este “dorinta”?

Raspunsul meu: Dorinta este toata materia creatiei, tot in afara de Lumina. Dorinta este “ceva creat din nimic” si toate derivatele dorintei sunt create sunt influenta Luminii.

Ai putea sa intrebi, “Si atunci, un stilou e si el o dorinta?”. Nu, el este deja o forma imbracata intr-o dorinta. Iar plasticul din care e facut stiloul nu este nici el o dorinta; si el are insuflata in el o forma – mai exact, consta din molecule si atomi care au luat acea forma sub influenta Luminii. Nu mai e materie in forma pura; nu e doar o dorinta pura.

Aceasta este tocmai baza creatiei pe care incearca sa o gaseasca fizica cuantica prin experimentele cu Hadronul de Coliziune a Particulelor si cu alte proiecte de cercetare. Ei vor sa gaseasca acea “celula stem” care constituie totul. Cu toate acestea, cu cat se straduiesc mai mult, cu atat dezvaluie mai multe particule suplimentare, secundare. Insa nu vor dezvalui niciodata aceasta particula “fundamentala”, caci ea nu este materie.

In cele din urma, vor descoperi ca nu este materie; este dorinta. Insa nu vor putea sa dezvaluie ce anume este dorinta, deoarece pentru a face aceasta descoperire, trebuie sa patrunzi in Lumea Spirituala. Fiintele omenesti incearca sa afle tocmai aceasta baza a creatiei, prin toate proiectele lor de investigare a naturii – dar baza este dorinta.

Totusi, in acelasi timp, ei vor putea sa descopere de ce simtim dorinta intr-un anume fel si de ce ea ne este dezvaluita sub forma de particule. Si pana la urma, ce sunt particulele? Ele sunt noi – calitatile noastre. De aceea dezvaluim noi dorinta in toate aceste diverse forme.

Atunci cand aceste dorinte se aduna laolalta, ele formeaza uniuni, care detin calitati suplimentare, pe care noi, in mod artificial, le subdivizam in calitati fizice, chimice, biologice si altele. Insa in esenta, toate astea sunt doar dorinta in forma sa pura, care preia diverse alte forme si calitati sub influenta Luminii.

Problema pe care nu poate sa o rezolve stiinta apare la granita dintre dorinte. Exista niveluri de dorinte numite neinsufletite, vegetative, insufletite si umane – si nu putem sa le transformam pe unele in altele; de exemplu, nu putem sa transformam un obiect neinsufletit in ceva viu. Care este diferenta dintre un obiect neinsufletit si o planta? Diferenta este ca ceva viu este influentat de Lumina suplimentara, de Lumina datatoare de viata – iar asta e ceva ce nu putem niciodata sa adaugam la materia neinsufletita. De aceea, stiinta ajunge la capatul ei.

Este necesar sa intelegem ca singurul lucru care exista este dorinta. Tot restul sunt doar zamisliri ale acestei dorinte.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: