Regii Biblici sunt Mit sau Realitate?

La Stiri: (de la The TimesOnline): “Dovezi despre regii David si Solomon”. In urma cu 15 ani, profesorul Eric Cline nota intr-o carte noua, ca nu a existat nicio mentiune extrabiblica documentara despre casa lui David care conducea in Iudeea . “… ne lipsesc in continuare orice inscriptii contemporane sau aproape contemporane, care sa-l mentioneze pe Solomon; in acest moment nu avem nici macar una singura”,  spunea Profesorul Cline. “Mai mult decat atat, exista inca foarte putine dovezi arheologice despre existenta lui David.”

Comentariul meu: Acest clip de stiri este un exemplu stralucit al modului in care mass-mediei ii place sa prezinte totul ca o senzatie: “Sunt inca foarte putine dovezi arheologice despre existenta lui David”, semnata de catre autoritati stiintifice.
Din anumite motive, cuvantul “stiinta” este adesea folosit de catre cei pentru care stiintele sunt speculatii, teorii si ipoteze, care nu se bazeaza pe fapte. Intr-un mod similar, unii filosofi au vrut sa-l prezinte pe Moshe de Leon, care a trait in secolul al 11-lea E.N, in calitate de autor al The ZoharZohar – si, prin urmare, el a devenit ‘autorul ei’.

Cu toate acestea, de milenii, kabalistii stiau ca Zohar ul a fost scris de Rashbi (Rabi Shimon Bar Iohai), asa cum este mentionat de mai multe ori in Cartea Zohar insasi.

Din pacate nici unul dintre acesti filosofi, de fapt, necitind-o…

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed