Stiinta de a iesi din tine

Lumea este rezultatul calitatilor noastre interioare, al simturilor noastre. Actualmente, cele cinci simturi ale noastre – vedere, auz, gust, miros si atingere – au o gama de perceptie ingusta, limitata. Insa noi avem capacitatea sa ne extindem simturile, astfel incat ele sa perceapa fara niciun fel de limitari. Modul in care facem acest lucru este prin a iesi din dorinta de a primi si de a consuma exclusiv si, in loc de asta, sa invatam sa percepem lumea in modul in care exista ea in afara noastra, in loc sa o percepem prin cele cinci simturi ale noastre. Atunci vom percepe Infinitatea, realitatea absoluta, fara niciun fel de granite.

Desigur, intrebarea este: Cum iesim din noi insine? Putem sa intelegem ce inseamna sa extindem gama simturilor noastre, dar cum iesim din noi insine? Daca singurul lucru din natura este dorinta de a primi placere, atunci ar parea imposibil sa iesi din ea.

Kabalistii spun ca aceasta posibilitate exista. Ea poate fi efectuata simtind ceea ce simte aproapele tau. La fel cum dezvaluim lumea prin noi insine, suntem capabili si sa ne conectam cu un prieten care are aceleasi obiective spirituale si sa percepem lumea prin el, iar apoi printr-o alta persoana, si prin alta, si prin alta si asa mai departe. Odata ce dezvaluim toata realitatea spirituala prin alti oameni, vom descoperi ca, de fapt, ea se afla in afara noastra.

De aceea, conditia pentru a percepe spiritualitatea este “Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti”. In lumea noastra, asta suna ca o zicala invechita si uzata. Dar kabalistii se gandesc la o cu totul alta conditie atunci cand spun aceasta fraza. A iti iubi aproapele inseamna a simti ce se intampla in el. Inseamna a conecta sufletul lui, simturile lui si perceptia lui la a ta. Sau, cu alte cuvinte, a iesi din tine insuti si a incepe sa dezvalui ceea ce se afla in afara ta, ceea ce se afla in aproapele tau.

Astfel, incepand sa analizezi ceea ce se afla in afara ta, dezvalui si Forta Superioara, pe Creator. Asta se numeste „De la iubirea pentru creatie, la iubirea pentru Creator”. Aceasta fraza poate ca suna ca ceva religios, dar in realitate, ea vorbeste despre dezvoltarea noastra senzoriala.

Intelepciunea Kabbalah ne invata cum sa ne simtim aproapele si sa construim un vas de perceptie comun-Kli, numit “Shechina.” Acesta este un simt atat de enorm, incat putem sa Il percepem pe Creator in el.

La asta se refera metoda Kabbalah: a invata sa percepi si sa primesti tot ce este in afara ta, fara niciun fel de limitari.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: