Articolul zilei din 12 decembrie 2010

Întrebare: Lecţia de dimineaţa este singurul mijloc lăsat nouă pentru a atrage Lumina care întoarce la Sursă. Întrebarea este dacă această lumină lucrează numai dacă noi ne angajăm toată puterea şi ne unim şi apoi o atragem? Am depus noi oare toate eforturile posibile? Poate este nevoie să ne unim întâi între noi şi abia după aceea să cerem luminii să ne influenţeze?

Baal HaSulam a răspuns la această întrebare în scrisoarea sa, atunci când a explicat faptul că înclinaţia rea face o persoană să întrebe: Cum poţi cere tu lumina dacă nu ai făcut încă totul, nu ai folosit încă toate mijloacele? Trebuie să încerci să faci asta şi asta. Nu ai studiat suficient; nu ai învăţat suficiente materiale, etc. Astfel, cineva poate urma din greşeală acest sfat, gândind că aceste întrebări chiar îi aparţin şi să continuie să facă munca secundară, care nu îl face să reveleze lumina internă. Baal HaSulam spune că sfatul acesta aparţine înclinaţiei rele, şarpelui, că trebuie să fim mai deştepţi decât asta şi să urmăm exemplul unui copil mic.

Un copil face o cerere fără să dea nicio atenţie dacă lucrul pe care îl vrea i se potriveşte sau nu, el doar îl cere şi asta este tot, nu mai este nimic de făcut aici. Dorinţa continuă să ceară! Trebuie să acţionăm şi noi la fel. Nu contează dacă un anumit student este mare sau mic, un nou venit sau un veteran, toată lumea trebuie să ceară Lumina care întoarce la sursă. Totul depinde de felul în care o persoană decide asta pentru ea însăşi. Astfel, cei leneşi sunt dezamăgiţi foarte repede, în timp ce aceia care muncesc din greu experimentează acest sentiment mai târziu. Cei deştepţi sunt de asemenea dezamăgiţi mai repede, pentru că realizează că toate astea nu duc la nimic, în timp ce cei proşti continuă să muncească din nou şi din nou, până când, în final înţeleg că toată munca lor nu îi duce nicăieri.

Cu cât mai devreme posibil trebuie să luăm decizia corectă că numai Lumina Înconjurătoare este capabilă să facă schimbări, pentru că El este cel care a creat voinţa de a primi şi numai El o poate schimba. O persoană nu este capabilă niciodată să facă un act de dăruire de una singură, totul depinde de decizia grupului, toată lumea trebuie să fie de acord cu asta. Cea mai mare achiziţie la ultimul congres este realizarea faptului că noi nu suntem capabili de asta singuri şi că acum trebuie să mergem mai departe şi să atingem starea realizării faptului că putem obtine asta numai cu asistenţa Luminii şi pentru acest motiv trebuie să ne întărim intenţia în jurul studiului Zoharului.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: