Cabalistii despre Cabala astazi, Part 5

Dragi prieteni, adresati va rog intrebari despre aceste pasaje din marii Cabalisti. Comentariile din paranteze imi apartin.

O sansa pentru mantuire

Generatia noastra este generatia zilelor lui Messiah (generatia care s-a ridicat de la egoism la proprietatea de a darui si dragostea pentru celalalt). De aceea ne-a fost garantata antuirea tarii noastre sfinte de mainile strainilor (de a opri dependenta noastra de fortele straine si de a crea un grup care sa tanjeasca dupa apropierea Creatorului). De asemenea am fost rasplatiti cu revelarea cartii Zohar, care este inceputul realizarii versului ‘’iar pamantul (dorinta venita de la Creator) va fi plin de cunoasterea (Lumina) lui Dumnezeu. Iar ei nu vor mai invata (scrieri religioase)…pentru ca ei Ma vor cunoaste, de la cel mai mic dintre ei na la cel mai mare’’. (Jeremiah 31).

Totusi, am fost rasplatiti doar cu daruirea de la Creator dar nu am primit nimic in mainile noastre (nu suntem gata sa implementam corectia). In schimb, ni s-a dat sansa sa incepem cu munca lui Dumnezeu, sa ne angajam in Torah si Mitzvot Lishma.Atunci ni se va garanta marele succes care este promis generatiei lui Messiah, pe care generatiile dinaintea noastra nu l-au stiut.Iar apoi vom fi recompensati cu timpul receptiei ambelor realizari complete (a Lumii Superioare, a Creatorului) si completa mantuire (a naturii noastre egoiste).
– Baal HaSulam, “Discurs pentru completarea Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed