Cabalistii despre Cabalisti, Partea 10

Dragi prieteni, va rog sa adresati intrebari despre aceste pasaje din marii Cabalisti, promit sa va raspund. Comentariile din paranteze imi apartin.

Urmand Caile Cabalistilor

Prin urmare, o persoana poate alege (care este singura actiune pe care el o poate face, avand in vedere ca toate celelalte actiuni depind de implementarea liberului sau arbitru) sa mearga in locul in care se afla cei drepti (aceia care doresc sa il justifice pe Creator, prin corectarea lor). O persoana poate (in ciuda egoismului pamantean) accepta autoritatea lor, si apoi va primi (daca este capabil sa se anuleze pe sine) toate puterile (daruirii si iubirii) care ii lipsesc datorita naturii proprietatilor sale (egoiste).

Acesta este beneficiul faptului ca ‘sunt saditi in fiecare generatie’, astfel incat fiecare generatie ar trebui sa aiba pe cineva la care sa apeleze, sa produca scindarea, si de la care sa primeasca puterea de care are nevoie ca sa se ridice la gradul de drept. Astfel, (datorita ablitatii lor de daruire si iubire pe care au luat-o de la cei drepti) ei, la randul lor devin, ulterior, drepti (si sunt obligati sa transfere puterile lor mai departe discipolilor lor).

-Baal HaSulam, Shamati, Paragraful 99, El nu a spus pacatos sau drept

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed