Cabalistii despre Cabalisti, Partea 13

Dragi prieteni, va rog sa adresati intrebari despre aceste pasaje din marii Cabalisti, promit sa va raspund. Comentariile din paranteze imi apartin.

Urmand Caile Cabalistilor

Chiar daca o persoana are un suflet, ea nu este pregatita sa Il cunoasca, ‘Pana cand spiritul va fi varsat asupra sa de Sus’. Totusi aceasta persoana va trebui sa isi ascuta auzul si sa asculte cuvintele inteleptilor (depre felul in care trebuie sa isi respinga egoismul), si sa le creada (directiile lor, in timp ce se anuleaza pe sine) din toata inima.

-Baal HaSulam, Igrot (Scrisori), Scrisoarea 19, pag. 70

Si deoarece, cel mai dezvoltat din generatie este cu siguranta individul, inseamna ca atunci cand (va veni timpul si) publicul (care nu are alta varianta) va dori sa se elibereze pe sine din teribila agonie si sa isi asume (spiritual, in daruire si iubire) dezvoltarea constienta si voluntara (mai degraba decat fortat pe calea suferintei), care este calea Torei, ei (masele) nu vor avea alta sansa decat sa se subjuge pe sine si libertatea lor fizica, disciplinei individului, si sa asculte de ordinele si remediile (metoda de corectare a egoismului) pe care el ( liderul spiritual) le-o va oferi.

-Baal HaSulam, Libertatea

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: