Cabalistii despre Cabalisti, Partea 15

Dragi prieteni, va rog sa adresati intrebari despre aceste pasaje din marii Cabalisti, promit sa va raspund. Comentariile din paranteze imi apartin.

Urmand Caile Cabalistilor

Astfel veti vedea ca in ceea ce priveste chestiunea spirituala, autoritatea colectiva (de a se organiza in concordanta cu intelegerea lor la nivelul pamantean ) este rasturnata (pentru a asculta liderul spiritual in ridicarea lor spirituala obigatorie, pentru ca nu vor avea niciodata intelegerea proprie a caii catre scop) si (in dezvoltarea spirituala obligatorie a maselor) se aplica legea ‘Ia-te dupa individ’, adica, dupa individual dezvoltat. Pentru ca se poate vedea clar ca cei dezvoltati si educati din fiecare societate sunt intotdeauna in minoritate. Asta inseamna ca succesul si starea spirituala de bine este prinsa si pecetluita in mainile minoritatii (este determinata de faptul ca urmam indivizii dezvoltati).

Prin urmare, colectivitatea este obligata sa priveasca cu atentie toate opiniile celor putini, astfel incat ei sa nu piara din societate. Aceasta pentru ca ei trebuie sa stie, cu incredere deplina ca cele mai adevarate si dezvoltate opinii nu sunt niciodata in mana calectivului care are autoritate (cei puternici si bogati, politicienii, sau oamenii de stiinta din afara), ci mai degraba in mainile acelei imperceptibile minoritati (Cabalistii). Aceasta pentru ca, orice intelepciune si orice lucru pretios apare in lume in cantitati mici. Prin urmare, noi suntem avertizati sa conservam opiniile tuturor acestor (dezvoltati spiritual) indivizi, datorita incapacitatii colective de a distinge binele de raul dintre ei.

Baal HaSulam, Libertatea

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: