Cabalistii despre Cabalisti, Partea 18

Dragi prieteni, va rog sa adresati intrebari despre aceste pasaje din marii Cabalisti, promit sa va raspund. Comentariile din paranteze imi apartin.

Principale Surse Cabaliste: Cartea Zohar

O exceptie este Rashbi si generatia sa, autorii Zohar-ului, care au parcurs complet toate cele 125 de grade, chiar daca acest lucru a fost anterior zilelor lui Mesia [inaintea timpurilor noastre]. Despre el si despre discipolii sai s-a spus: ‘Un intelept este preferabil unui profet’. Prin urmare, noi gasim foarte des in Zohar, ca nu va mai fi o generatie asemanatoare celei lui Rashbi, pana la generatia Regelui Mesia [generatia noastra]. Acesta este motivul pentru care lucrarea sa a avut un asemenea impact in lume, deoarece secretele Torei, din ea ocupa nivelurile celor 125 de grade. [Asta, nu pentru ca lumea o intelege, ci mai degraba, pentru ca Forta Superioara este prezenta in ea].

Deci, este spus in Zohar, Cartea Zohar va fi revelata doar la Sfarsitul Timpurilor, in zilele lui Mesia. Aceasta pentru ca noi am spus deja ca daca gradele studentilor nu sunt pe masura gradelor autorilor, ei nu vor intelege aceasta, deoarece nu au o cunoastere comuna. [Nevoia pentru Cartea Zohar apare la Sfarsitul Perioadei dezvoltarii egoismului, atunci cand umanitatea va incepe sa realizeze corupta sa cale si va dori sa se corecteze. Aceasta, pentru ca o persoana poate atrage forta, Lumina Corectiei doar cand citeste Zohar-ul, cu intentia corecta: de a se corecta pe sine].

Si deoarece gradele autorilor Zohar-ului este la nivelul maxim al celor 125 de grade, ei nu pot fi atinsi inainte de zilele lui Mesia. Inseamna ca, nu va exista o realizare in comun cu autorii Zohar-ului in generatiile care preced zilele lui Mesia. Deci, Zohar-ul nu a putut fi dezvaluit generatiilor inaintea generatiei lui Mesia. [Egoismul nu era suficient dezvoltat].

-Baal HaSulam, Discurs pentru Finalizarea Zohar-ului

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: