Cabalistii despre Cabalisti, Partea 19

Dragi prieteni, va rog sa adresati intrebari despre aceste pasaje din marii Cabalisti, promit sa va raspund. Comentariile din paranteze imi apartin.

Principale Surse Cabaliste: Lucrarile lui ARI

Si aceleasi cuvinte care au fost spuse despre Rashbi ar trebui spuse despre insusi ARI– anume ca predecesorilor sai [chiar daca ei stiau mai mult decat ARI] nu le-a fost data de Sus permisiunea de a dezvalui interpretarea intelepciunii, si ca lui i-a fost data aceasta. Si, de asemenea, asta nu distinge deloc, intre maretie sau micime, deoarece este posibil ca virtutea inaintasilor sai sa fi fost mai mare decat cea a lui Ari, insa lor nu li s-a dat permisiunea pentru aceasta. Din acest motiv, ei s-au abtinut sa scrie comentarii care sa relateze despre intelepciunea actuala, dar au facut scurte comunicari care nu au avut nicio legatura unele cu altele.

Din acest motiv, doarece cartile lui Ari aparusera in lume, toti cei care studiau intelepciunea Cabalei au lasat din mana toate cartile lui Ramak, si pe primii si cei mai mari [Cabalisti] care l-au precedat pe Ari, dupa cum este cunoscut printre cei care s-au angajat in studiul acestei intelepciuni. Ei si-au legat vietile spirituale doar de scrierile lui ARI, intr-un fel in care cartile esentiale, considerate cele mai potrivite pentru interpretarea acestei intelepciuni, sunt doar Cartea Zohar, Tikunim [Tikunei Zohar] si cele care le-au urmat, cartile lui ARI.

[Deoarece Baal HaSulam a scris comentarii complete la Cartea Zohar si la cartile lui ARI, generatia noastra studiaza ambele surse, prin scrierile sale].

-Baal HaSulam, Dezvaluind o Parte, Acoperind Doua

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: