Cabalistii despre Cabalisti, Partea 20

Dragi prieteni, va rog sa adresati intrebari despre aceste pasaje din marii cabalisti. Comentariile din paranteze imi apartin.

Surse Cabaliste principale: Lucrarile lui ARI

Rav Isaac Luria ne-a tulburat si ne-a daruit in cea mai deplina masura. El a facut inimaginabil mai mult decat predecesorii sai, si daca as avea o limba care lauda, as binecuvanta ziua in care intelepciunea lui a aparut, aproape la fel ca si ziua in care Torah (ca metodologie de corectare) a fost data lui Israel (cei care sunt dispusi sa se corecteze spiritual).

Nu sunt cuvinte destule pentru a evalua munca sa sfanta, in beneficiul nostru. Usile intelepciunii erau incuiate si ferecate, iar el a venit si le-a deschis pentru noi.

Gasim pe cineva in varsta de 38 de ani, care, cu intelepciunea sa a ingenunchiat pe toti predecesorii, trecand prin Genius si prin toate vremurile. Toti batranii tarii, impunatoarele fete bisericesti, prieteni si discipoli ai Intelepciunii Divine,  RAMAK – stateau in fata lui, la fel ca discipolii in fata unui Rav.

Toti inteleptii generatiilor urmatoare, pana in zilele noastre –  fara exceptie – au renuntat la cartile si lucrarile care l-au precedat – Cabala lui Ramak, Cabala Timpurie, a Primilor si Cabalistii Genius (cei care au trait si muncit inaintea lui Ari), binecuvantata fie memoria tuturor.

Ei si-au devotat viata lor spirituala, in intregime si exclusiv, intelepciunii sale sfinte.

-Baal HaSulam – Introducere la Cartea, Panim Meirot uMasbirot.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: