Cabalistii despre Cabalisti, Partea 21

Dragi prieteni, va rog adresati intrebari din aceste pasaje din marii Cabalisti. Comentariile din paranteze imi apartin.

Surse Cabaliste principale: Comentariile lui Baal HaSulam despre munca lui ARI si Cartea Zohar.

Ar trebui sa stiti ca dupa ARI si pana in zilele noastre nu a mai fost nimeni [un astfel de Cabalist], care sa inteleaga [sa atinga complet] metodologia lui ARI, de o asa profunzime a radacinilor ei [originea spirituala], fiindca este de doua ori mai usor sa il intelegi prin intelect pe ARI, decat sa-i urmezi metodologia (pentru atingerea Celui de Sus). [Aceasta este din cauza ca] metodologia lui a trecut prin atatea maini, de la primul care a descifrat-o, pana la ultimul care a redactat-o [care a descris-o], fara sa atinga aceste lucruri pe deplin pana la radacinile lor superioare, si in consecinta, fiecare dintre ei a contribuit la a schimba, si a crea confuzie in ce priveste continutul. [Gradul spiritual al cercetatorilor nu depinde de intelectul lor, ci de tipul sufletului].

Ma aflu aici – o reincarnare a sufletului lui ARI – nu datorita faptelor mele bune, ci din voia Celui de Sus, care este ascuns de mine, de care sunt ales sa reprezint acest suflet miraculos, si nu alt om, dar am meritat, din ziua mortii lui si pana astazi. Oricum, nu pot vorbi prea mult despre subiectul acesta pentru ca este impotriva regulilor mele sa vorbesc despre miracole.

-Baal HaSulam, Igrot (Scrisori), Scrisoarea 39

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: