Cabalistii despre Cabalisti, Partea 22

Dragi prieteni, va rog sa adresati intrebari despre aceste pasaje din marii Cabalisti. Comentariile din paranteze imi apartin.

Surse Cabaliste principale: Comentariile lui Baal HaSulam despre munca lui ARI si Cartea Zohar.

Intr-adevar, cunosc motivul: Acesta este, in principal pentru ca credinta era foarte scazuta, in special credinta in oamenii sfinti, inteleptii tuturor generatiilor. Si, cartile de Cabala si Zohar-ul sunt pline de parabole corporale. Prin urmare oamenii se temeau ca vor pierde mai mult decat vor castiga [prin studiile lor vor primi o mai mare separare, sau o doza mai mare de egoism, decat de corectie], deoarece [citind ce este scris in imaginile corporale] ar putea esua cu usurinta in materializare [mai mult decat imaginand proprietatile spirituale].

Si aceasta este ceea ce m-a indemnat sa compun o interpretare indestulatoare a scrierilor lui Ari [TES], si acum a Sfantului Zohar [Perush HaSulam]. Si am indepartat complet aceasta grija [a posibilei studieri incorecte si chiar daunatoare, a Torei], careia, in mod evident i-am explicat si dovedit insemnatatea spirituala in toate, ea fiind abstracta si lipsita de orice imagine fizica, in afara timpului si spatiului, dupa cum vor putea vedea cititorii, pentru a permite tuturor celor apartinand Israel sa studieze Zohar-ul si sa fie incalziti la Lumina lui sacra. [Asta inseamna ca daca cineva studiaza Zohar-ul, cu comentariile Sulam, afarente, nu trebuie sa se teama ca si-ar pierde calea spre scopul creatiei: adeziunea cu Creatorul].

-Baal HaSulam, Introducere la Cartea Zohar, Paragraful 58

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: