Cabalistii despre Cabalisti, Partea 23

Dragi prieteni, va rog sa adresati intrebari despre aceste pasaje din marii Cabalisti. Comentariile din paranteze imi apartin.

Surse Cabaliste principale: Comentariile lui Baal HaSulam despre munca lui ARI si Cartea Zohar.

Putem vedea ca toate interpretarile despre Cartea Zohar, pana la noi, nu au clarificat nici macar zece sutimi din locurile dificile din Zohar, iar in putinul pe care l-au clarificat, cuvintele lor sunt aproape la fel de greu de inteles precum cele ale Zohar-ului insusi.

Dar, in generatia noastra am fost recompensati cu comentariul Sulam [Scara], care este o explicare completa a tuturor cuvintelor din Zohar. Mai mult, nu numai ca nu lasa niciun subiect neclarificat, sau neinterpretat, din tot Zohar-ul, dar clarificarile sunt bazate pe o analiza simpla, pe care orice student de nivel mediu o poate intelege. Si pentru ca Zohar-ul a aparut in generatia noastra, este o dovada clara ca deja suntem in zilele lui Mesia [corectia completa si generala a umanitatii], la inceputul generatiei in care – dupa cum s-a spus – “pamantul [Eretz deriva din cuvantul Ratzon – dorinta) va fi plin de cunoasterea Domnului”.

-Baal HaSulam, Discurs la Finalizarea Zohar-ului

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: