Cabalistii despre Cabalisti, Partea 5

Dragi prieteni, va rog sa adresati intrebari despre aceste pasaje din marii Cabalisti, promit sa va raspund. Comentariile din paranteze imi apartin.

Cine este un Cabalist?

Insa, intelegerea semnificatiei cuvantului spiritualitate (proprietatea daruirii) nu are nicio legatura cu filosofia (pentru ca nu are nicio legatura cu corectia persoanei, si filosofii cerceteaza folosind calitatile lor egoiste). Cum pot ei discuta ceva ce nu au vazut sau simtit? (Pentru ca ei percep doar prin calitatile lor corporale, in care spiritualitatea atinsa prin proprietatea daruirii care este opusa corporalitatii si egoismului). Pe ce se bazeaza organele lor rudimentare (despre abilitatea de a pecepe spiritualitatea)? (Este evident ca se bazeaza pe completa ignoranta).

Daca exista o (adevarata) definitie, care poate separa spiritualul de corporal, ea apartine doar acelora care au atins un lucrul spiritual si l-au simtit (si prin urmare pot distinge intre spiritual si corporal). Acestia sunt adevaratii Cabalisti (cei care au atins spiritualitatea in timp ce au trait in aceasta lume materiala); asadar, de intelepciunea Cabalei avem nevoie (pentru a cunoaste mai bine aceasta lume, a intelege de ce existam, si a sti cum sa traim corect).

-Baal HaSulam, Intelepciunea Cabalei si Filosofia

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: