Cabalistii despre Cabalisti, Partea 7

Dragi prieteni, va rog sa adresati intrebari despre aceste pasaje din marii Cabalisti, promit sa va raspund. Comentariile din paranteze imi apartin.

Cine este un Cabalist?

In sufletele celor drepti (aceia care au devenit egali cu Creatorul in proprietatea daruirii) este totul: tot binele si raul (raul lor, corectat in bine, si raul care este ego-ul intregii lumi pe care ei il corecteaza), si ei sufera pentru totul (incluzand in ei toate dorintele necorectate ale lumii, astfel incat sa le pregateasca pentru corectie de catre proprietarii lor) si primesc placere (dobandirea suprema) atunci cand ei transforma (corecteaza prin includere) tot raul in bine.

Rav Kuk, Orot Kodesh, 3, 153

Fiecare generatie are indivizi alesi (Iehidei Sgula)asupra carora se odihneste spiritul Creatorului, carora profetul Eliahu le este revelat si ii invata secretele Torei. (Aceasta se refera la oameni speciali care sunt capabili sa dobandeasca pe Creator, chiar in perioada Galut (exil), in afara proprietatilor spirituale si interzicerilor in dobandirea lor. In timpul nostru de iesire din Galut, aceasta dobandire este accesibila tuturor oamenilor.

-Rav Haim Vital, Prefata la cartea, Etz Haim

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: