Cabalistii despre Esenta Intelepciunii Cabala, Partea 6

Dragi prieteni, va rog sa adresati intrebari despre aceste pasaje din marii Cabalisti, promit sa va raspund. Comentariile din paranteze imi apartin.

Toate invataturile din Lume sunt parte a Intelepciunii Cabala

Toate invataturile din lume sunt parte a intelepciunii Cabala. (Cabala se bazeaza pe atingerea fortei initiale care este sursa tuturor fortelor si calitatilor care ies din ea. Prin urmare, Cabala este sursa stiintelor care studiaza aceste forte secundare si calitati.

-Baal HaSulam, Libertatea

Cel mai mare miracol al acestei intelepciuni (Cabala) este integrarea in ea: Toate elementele (separate) vastei realitati sunt incorporate in ea, pana devin un singur lucru- Cel Atotputernic, si toate laolalta. (O minunata caracteristica a atingerii consta in unificarea gradata a tuturor obiectelor diferite si opuse, forte, si calitati care, datorita corectarii si ajungerii unuia, infloresc in acela care a dobandit simtul perfectiunii si eternitatea).

-Baal HaSulam, Invatatura Cabalei si Esenta acesteia

Nu exista o alta intelepciune in lume (cu exceptia Cabalei) in care lucrurile sa fie atat de imbinate si intrepatrunse prin cauza si efect, initial si in consecinta, precum intelepciunea Cabalei, care conecteaza din cap pana-n picioare, asemeni unui lung lant (ca o singura si intreaga creatie).

-Baal HaSulam, Esenta Intelepciunii Cabalei

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: