Cabalistii despre Esenta Intelepciunii Cabalei, Partea 11

Dragi prieteni, va rog sa adresati intrebari despre aceste pasaje din marii Cabalisti, promit sa va raspund. Comentariile din paranteze imi apartin.

Realitatea continuta in Intelepciunea Cabalei

Am scris deja in cateva locuri ca nu exista o singura lume a inteleptilor nostri, nici chiar in profetica intelepciune a Cabalei, care sa se bazeze (exclusiv) pe teorie (sunt bazate pe reflectia detasata de materie). Aceasta, deoarece …(totul vine doar din realizarea practic personala a cuiva, bazata pe senzatii si investigatii).

-Baal HaSulam

Nevoia de Cabala este mare (pentru a atinge scopul creatiei, pe care noi trebuie sa o realizam de buna voie sau nu, asa cum a fost predeterminat in Gandul Creatiei) si deci, trebuie sa o constientizam (penru a alege calea preferabila de corectare a egoismului nostrum, nu prin suferinta ci prin Lumina) dupa cum este spus: Sa stii astazi si sa patrunda in inima ta ca Domnul este Creatorul a Tot).

(Adica sa pui Creatorul, proprietatea de a darui si a de a iubi, in inima ta, in dorintele tale).

Adica, ar trebui sa stim(sa realizam prin noi insine in mod practic) nu doar prin credinta (in mod speculativ, theoretic), ci prin toate ideile aliniate cu inima(dorintele).

-Ramchal, Cartea, Razboiul lui Moise, pag.1, Paragraful 1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: