Cabalistii despre Esenta Intelepciunii Cabalei, Partea 12

Dragi prieteni, va rog sa adresati intrebari despre aceste pasaje din marii Cabalisti, promit sa va raspund. Comentariile din paranteze imi apartin.

Realitatea continuta in Intelepciunea Cabalei

Cabala utilizeza doar nume si apelative care sunt concrete (realizate de simturile noastre si apoi examinate de mintea noastra) si reale (revelate noua pe masura corectiei noastre). Este o regula ferma (absoluta) pentru totii Cabalistii ca, Cea ce nu realizam (in mod clar, prin proprietatile noastre corectate), noi nu (este imposibil sa) definim prin nume sau cuvinte. (Deoarece un nume explica proprietatea obiectului realizat, si acea calitate este realizata in functie de similaritatea cu calitatile obiectului, in conformitate cu legea echivalentei formei: Doar similaritatea este atinsa).

Aici ar fi de spus ca, cuvantul ‘realizare’ (ebr:Hasaga) implica ultimul grad de intelegere. El deriva din fraza,’ ca mana sa va atinge’ (ebr: Ki Tasig Yadcha). Aceasta inseamna ca inainte ca ceva sa devina extrem de clar, ca si cuprins in mana cuiva, Cabalistii nu il considera atins, ci subinteles, presupus, etc.

-Baal HaSulam, Esenta Intelepciunii Cabalei

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed