Cabalistii despre Esenta Intelepciunii Cabalei, Partea 13

Dragi prieteni, va rog sa adresati intrebari despre aceste pasaje din marii Cabalisti, promit sa va raspund. Comentariile din paranteze imi apartin.

Realitatea continuta in Intelepciunea Cabalei

Sudiul inferiorului incepe in Superior. Prin urmare, cineva trebuie (chiar daca aceasta persoana doreste doar sa inteleaga ce se intampla in lumea de jos) sa ajunga la Radacinile Superioare, la felul lor de a exista acolo, care ne depaseste imaginatia (prin corectarea egoismului cuiva la acelasi nivel in calitatea de daruire), dar prin atingere pura (adica, prin echivalenta cu ele, prin a deveni egal cu ele la nivel spiritual).

Si odata ce el a atins complet (cu noile sale proprietati) Radacinile Superioare (de unde toata conducerea descinde in ramurile lumii noastre) cu propria minte, el poate studia (din radacinile de sus) atinge ramurile in aceasta lume si poate sti cum fiecare ramura este legata de radacina sa in Lumea Superioara.

Baal HaSulam, Esenta Intelepciunii Cabala

Tot ceea ce nu poate fi  atins si care nu are nume sau apelativ, cum poate fi definit prin nume? Orice nume implica atingere.

-Baal HaSulam, Studiul celor Zece Sfirot, Partea 1, Reflectia Interioara, Capitolul 1, Paragraful 5

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed