Cabalistii despre Esenta Intelepciunii Cabalei, Partea 15

Dragi prieteni, va rog sa adresati intrebari despre aceste pasaje din marii Cabalisti, promit sa va raspund. Comentariile din paranteze imi apartin.

Intelepciunea Cabalei si Filosofia

Totusi, intelegerea sensului cuvantului spiritualitate (ceva de natura diferita, alta decat lumea noastra materiala, senzatiile si gandurile sale) nu are nicio legatura cu filosofia. Aceasta deoarece, cum pot ei discuta ceva ce nu au vazut sau nu au simtit? Pe ce se bazeaza (cercetari si concluzii despre ceva ce nu au perceput niciodata)ei?

Daca este o definitie care vorbeste despre spiritual (proprietatea de daruire si iubire) de la corporal (primire si ura), aceasta apartine doar acelora care (prin schimbarea naturii lor din primire in daruire) au atins un obiect spiritual (au obtinut proprietatea de a darui) si l-au simtit (prin proprietatea de daruire, o atitudine noua fata de mediu, adica prin lumea spirituala). Acestia sunt (doar) Cabalistii autentici (de vreme ce asemenea schimbari sunt posibile doar prin aplicarea in mod practic a intelepciunii Cabala); in acest fel, avem nevoie de intelepciunea Cabalei.

-Baal HaSulam, Intelepciunea Cabalei si Filosofia

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: