Cabalistii despre Esenta Intelepciunii Cabalei, Partea 18

Dragi prieteni, va rog sa adresati intrebari despre aceste pasaje din marii Cabalisti, promit sa va raspund. Comentariile din paranteze imi apartin.

Intelepciunea Cabalei si Filosofia

Din ziua in care am descoperit intelepciunea Cabalei si m-am dedicat ei, m-am distantat ca estul de vest, de filosofia abstracta (concluziile si rationamente ei) si de toate ramurile ei. Tot ce voi scrie de azi inainte va fi dintr-o pura perspectiva  stiintifica, precisa in totalitate (a definitiilor bazate pe experimente practice si repetabile), si prin simpla recunoastere a lucrurilor practice si folositoare.

-Baal HaSulam, Corp si Suflet

Este inutil sa spun, astazi generatia noastra a recunoscut ca filosofia metafizica nu are un continut real (bazat pe experimente practice) care sa fie merite sa consume timpul cuiva. Prin urmare, este desigur interzisa extragerea condimentelor din cuvintele ei (pentru a se examina pe sine, lumea, motivele si scopurile lor).

-Baal HaSulam

Filosofiei ii place sa fie preocupata cu Esenta Lui si (aparent) sa dovedeasca, care dintre reguli nu I se aplica Lui (bazate pe negociere). Totusi, Cabala nu a avut niciodata de-a face cu asta, deoarece cum ar puteafi definit ceva de neatens si impenetrabil? (ceea ce nu este bazat pe date experimentale practice ci doar pe presupunerile cuiva)

-Baal HaSulam, Intelepciunea Cabalei si Filosofia

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: