Cabalistii despre Esenta Intelepciunii Cabalei, Partea 5

Dragi prieteni, va rog sa adresati intrebari despre aceste pasaje din marii Cabalisti, promit sa va raspund. Comentariile din paranteze imi apartin.

Care este baza Intelepciunii Cabalei?

O persoana trebuie sa invete intelepciunea: pentru a atinge si a privi la secretele Creatorului (care nu ii sunt inca revelate) pentru a se cunoaste pe sine, pentru a intelege cine este el, cum a fost creat, de unde vine, incotro se indreapta, cum sa isi corecteze corpul (dorintele), si cum va sta in viitor in fata instantei Legiuitorului lumii.

O persoana trebuie sa atinga si sa vada secretul  sufletului: ce este sufletul sau, de unde vine el, de ce a coborat in acest corp, similar unei picaturi urat mirositoare care astazi este aici si maine in mormant. El trebuie sa cerceteze aceasta lume pentru a atinge lumea in care exista si pe care trebuie sa o corecteze. Atunci el va vedea cele mai mari secrete ale Lumii Superioare si va ajunge la Creator. O persoana va dobandi acestea prin secretele Torei.

Zohar pentru toti, cu Comentariile (Explicatiile) Sulam (Scara), Cantarea Cantarilor

Stiinta Cabalei ne invata cum sa ne dezvoltam pentru a atinge similaritatea (echivalenta) formei cu Creatorul, evitand greselile.

-Rav Kook, Orot Kodesh, V 2

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: