Cabalistii despre Esenta Intelepciunii Cabalei, Partea 7

Dragi prieteni, va rog sa adresati intrebari despre aceste pasaje din marii Cabalisti, promit sa va raspund. Comentariile din paranteze imi apartin.

Toate invataturile din Lume sunt parte a Intelepciunii Cabala

Acum este clar ca aparitia speciilor in aceasta lume si dirijarea vietii lor sunt de o minunata intelepciune, aparitia Abundentei Divine in lume, gradele si conducerea actiunilor lor unite pentru a crea o minunata intelepciune, mult mai departe decat fizica.

Aceasta se intampla pentru ca fizica este mai mult cunoastererea aranjamentelor de un anumit tip intr-o anumita lume. Este unica in acest subiect, si nicio alta intelepciune nu este inclusa in ea. (Fizica sau orice alta stiinta trateaza cu modele pe care le revelam la un nivel scazut, egoist, adica egoismul lumii noastre si proprietatile sale opuse proprietatilor Luminii Superioare care este revelata in lumea noastra.

Acest lucru nu se intampla cu intelepciunea adevarului, deoarece este cunoasterea in intregime a nivelurilor mineral, vegetal, animat, si vorbitor din toate lumile impreuna, cu toate exemplele si conduitele, ca si cum ar fi incluse in Gandul Creatorului, care este in scop. Din acest motiv, toate invataturile din lume, de la ultimele pana la primele, sunt incluse in ea, ca si cum ar egaliza toate invataturile diferite, cele mai diferite si mai indepartate una de alta, indepartate precum estul de vest. Le face pe toate egale, adica sensul fiecareia dintre aceste invataturi este obligat sa vina prin caile ei.

(Cabala aduce toate stiintele la acelasi numitor: studiul dorintei de a primi creat cu intentia fie pentru sine fie pentru Creator, in comparatie cu Lumina Superioara, Creatorul).

-Baal HaSulam, Invatatura Cabalei si Esentei acesteia

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: