Cabalistii despre Esenta Intelepciunii Cabalei, Partea 8

Dragi prieteni, va rog sa adresati intrebari despre aceste pasaje din marii Cabalisti, promit sa va raspund. Comentariile din paranteze imi apartin.

Toate invataturile din Lume sunt parte a Intelepciunii Cabala

De vreme ce intreaga intelepciune a Cabalei vorbeste despre revelarea Creatorului (motivul pentru care Creatorul este ascuns), in mod firesc nu exista o alta invatatura cu mai multe realizari in acest domeniu. (Intreaga realitate este Creatorul. Realitatea prezenta este ascunderea Lui. Singura actiune reala este revelarea Lui.)

-Baal HaSulam, Invatatura Cabalei si Esenta acesteia

Totusi, intelegerea  sensul lumii, spiritualitatea, (simtita prin proprietatea de daruire si iubire) nu are nicio legatura cu filosofia. Aceasta deoarece, cum ar putea ei discuta ceva pe care nu l-au vazut sau simtit? (In fond scopul lor nu este de a se corecta si nu fac cercetari in noua realitate in proprietatile corectate). Pe ce se bazeaza ei (despre atingerea Lumii Superioare, Creatorul)?

Daca exista o definitie care sa spuna ce este spiritualul spre deosebire de corporal, aceasta apartine acelora care au atins un obiect spiritual si l-au simtit. Acestia sunt (doar) adevaratii Cabalisti; (aceasta doarece ei sunt singurii care sunt angajati in corectarea proprie si apoi, ei simt si cerceteaza Lumea Superioara in conformitate cu similaritatea lor cu ea) asadar, de  intelepciunea Cabalei avem nevoie.

-Baal HaSulam, Intelepciunea Cabalei si Filosofia

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: