Cabalistii despre Scopul Creatiei, Partea 24

Dragi prieteni, va rog sa adresati intrebaridespre aceste pasaje din marii Cabalisti. Promit sa va raspund. Comentariile din paranteze imi apartin.

Indrumarea Creatorului este intentionata

Aceasta(indrumarea intentionata) inseamna ca, conduitele corupte (egoiste, naturale) ale umanitatii sunt acelea care (pe masura corectarii lor) genereaza starile bune (corectate). Si fiecare stare de bine nu este decat (maturizarea) rodul muncii (corectarea) starii precedente de rau. Intr-adevar, aceasta evaluare de bine sau rau nu se refera la evaluarea starii in sine, ci (doar) la scopul general (starea nu este evaluata in sine, mai degraba) fiecare stare care aduce umanitatea mai aproape de scop este considerata buna, iar accea care o indeparteaza de la scop este considerata rea.

Prin prisma acestui standard este construita legea dezvoltarii– coruptia si slabiciunea (raul egoist) care apar  intr-o (oricare) stare sunt (de asemenea) considerate cauza si generatorul starii de bine (perfect) astfel incat fiecare stare dureaza atat timp cat este necesar pentru ca raul sa creasca in ea atat de mult incat oamenii nu o mai pot suporta. (Adica, depinde de stadiul raului din societate, timpul care poate fi grabit prin explicatii, crestere si educatie). In acest timp (dupa realizarea raului in sine si rezolvarea corectiei sale) oamenii trebuie sa se uneasca impotriva lui, sa il distruga (dorinta egoista in sine, in relatii), si sa reorganizeze lucrurile (in special) pentru corectarea acelei generatii. (Fara a incerca sa sara anumite perioade de dezvoltare).

Si noua stare, de asemenea, va dura exact atat timp cat scanteia raului se coace in ea si ajunge la un asemenea nivel in care nu mai poate fi tolerata, si la momentul in care trebuie (involuntar) distrusa si o stare mai confortabila este construita in loc. Si astfel starile se termina una cate una si grad dupa grad, pana cand ei ajung la o a asemenea stare corectata in care nu mai exista scanteie a raului. (Nu este nimic de corectat, si aceasta stare va fi recunoscuta ca si corectie finala).

-Baal HaSulam, Articolul Pacea

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed