Cabalistii despre studiul Cabalei astazi, Part 2

Dragi prieteni, adresati va rog intrebari din aceste pasaje ale marilor Cabalisti. Comentariile din parateze imi apartin.

Dovezi ca generatia noastra a ajuns zilele lui Messiah

Cine stie mai bine ca mine ca nu merit nici macar sa fiu un mesager sau un scrib pentru a imparti astfel de secrete, cu atat mai putin sa le inteleaga. Si de ce mi-a facut Creatorul asta? Doar pentru ca generatia merita asta, la fel ca si ultima generatie, care sta la poarta mantuirii complete. Si pentru acest motiv, merita sa auzim la inceput vocea Sofarului lui Messiah care inseamna  dezvaluirea secretelor asa cum a fost explicat.

– Baal HaSulam, “Messiah’s Horn”

Sunt bucuros ca m-am nascut intr-o astfel de generatie cand este permis sa imparti intelepciunea adevarului. Si poti sa intrebi „Cum stiu eu ca este permis”?Iti voi raspunde ca mi s-a dat permisiunea sa o impart. Pana acum, calea prin care a fost posibil sa ma angajez public si sa explic totul nu a mai fost revelata nici unui intelept….

Si asta este ceea ce Creatorul mi-a dat in cea mai mare masura. Consideram ca este dependenta nu de cei mai mari intelepti, ci de starea unei generatii, asa cum inteleptii au spus, „Micul Samuel a meritat, etc., dar generatia lui nu a meritat”. De aceea am spus ca fiind recompensat cu puterea de a imparti cunostintele este din cauza generatiei mele.

– Baal HaSulam, “Invatarea Cabalei si a esentei sale”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: